Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

HRT zveřejnilo obrázky svého nového vozu

HRT zveřejnilo obrázky svého nového vozu

F111 se od svého předchůdce liší designem i zbarvením.

HRT světu ukázalo první obrázky svého nového monopostu F111 pro sezónu 2011. Ten se od svého předchůdce zceal liší jak designem, tak zbarvením, a značí tak výrazný posun týmu.

V loňském roce stáj bojovala vůbec o to, aby se dostala na startovní rošt první velké ceny sezóny a v kolotoči F1 se udržela a šéf týmu Colin Kolles nyní říká, že pro letošní ročník chtěl s týmem vybudovat stabilní platformu pro velký pokrok.

Zatímco technický ředitel týmu Geoff Willis a šéfdesigner Paul White tvrdě pracovali na novém voze, Kolles najal renomovaného hollywoodského návrháře Daniela Simona na tvorbu kompletně nové image týmu.

Letošní vůz se proto oblékl do zcela nového kabátku. Barevnému provedení dominuje bílá, doplněná červenočernými poli a také náznaky šachovnice.

Kolles řekl: "F111 představuje pro Hispanii Racing významný krok vpřed. Udělali jsme obrovský pokrok pro start naší druhé sezóny ve Formuli 1 a to, co vidíte na našem novém voze, potvrzuje oddanost Hispanie Racing Formuli 1."

Prezident týmu Jose Ramon Carabante dodal: "Jsme velice hrdí na vůz, který budou naši jezdci v nadcházející sezóně řídit. Je pro nás velikým potěšením představit první specifikaci F111, který z naší strany znamená spoustu úsilí vloženého do návrhu. Tohle je jen první krok, protože v průběhu sezóny plánujeme řadu úprav."

Na voze se objevují loga indické automobilky Tata, sponzora prvního jezdce týmu Narajna Kartykejana, a zároveň místa pro další potenciální investory.

Má se za to, že nový F111 má tento týden podstoupit povinné crash testy FIA a následně absolvovat závěrečné přípravy, než se v jednom z posledních předsezónních testů poprvé vydá na trať.