Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O majetek týmu HRT mají zájem investoři z Kanady a USA

O majetek týmu HRT mají zájem investoři z Kanady a USA

Místo po španělském týmu by mohl zaplnit nový Scorpion Racing.

Skupina investorů z Kanady a USA vyjádřila svůj zájem o odkoupení majetku po týmu HRT. Jejich cílem je vrátit do Formule 1 dvanáctý tým, který by se mohl objevit pod názvem Scorpion Racing.

Jednání o zakoupení společnosti HRT jsou údajně v pokročilé fázi, investoři už také dostali podporu ze strany komerčního šéfa F1 Bernieho Ecclestona.

Je však nepravděpodobné, že by se nový tým objevil na startovním rošu ještě letos, jelikož oznámení o ukončení činnosti HRT přišlo loni v listopadu v den uzávěrky přihlášení pro sezónu 2013.

Ecclestone ve svém dopise investorům původně naznačil, že existuje šance letošní ročník ještě stihnout. "Koupili jste společnost HRT? Protože jestli ano, pak vás (FIA) akceptují," sdělil Ecclestone.

Sám šéf F1 však později přiznal, že pro nastoupení do letošní sezóny přišel zájem příliš pozdě: "Mluvil jsem s nimi a řekl jim, aby kontaktovali FIA a požádali o přihlášku.

Chtějí koupit všechny části HRT, pak sestavit tým a požádat o přihlášku, ale já si osobně myslím, že už to nedopadne. Přišli trochu pozdě. Možná by to mohli zvládnout do příštího roku," dodal Ecclestone.

Odkoupení majetku HRT by mělo být údajně dokončeno ke konci tohoto týdne. Nový tým by chtěl údajně používat upravené monoposty F112 z loňské sezóny s motory Cosworth a převodovkami od stáje Williams.

Zázemí stáje Scorpion Racing by se pak narozdíl od sídla HRT v Madridu mělo nacházet v britském Silverstonu.