Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

F1 musí analyzovat nehodu de Villoty, tvrdí de la Rosa

F1 musí analyzovat nehodu de Villoty, tvrdí de la Rosa

Testovací jezdkyně Marussie při ní přišla o pravé oko.

Formule 1 se musí poučit z havárie testovací pilotky Marussie Marii de Villoty, která při testu přímým směrem havarovala a přišla o pravé oko, tvrdí šéf Asociace jezdců Formule 1 (GPDA) Pedro de la Rosa.

Testy aerodynamiky jsou povoleny pouze na místech schválených Mezinárodní automobilovou federací (FIA), takže bezpečnostní standardy jsou už tak vysoké, de la Rosa je ovšem přesvědčen, že se F1 musí poučit z toho, co se stalo.

"Nashromáždíme fakta na stůl, abychom se podívali, jestli je tu něco, co musíme změnit nebo zlepšit," řekl de la Rosa na dotaz, co GPDA udělá v případu této havárie.

"Když se stane nehoda, znamená to, že něco nefungovalo správně. Mezi FIA, týmy a GPDA musíme zajistit změny do budoucna, protože to nestačí."

De la Rosa také zdůraznil, že o havárii zatím neobdržel žádné informace, takže nemůže ani vyvodit žádné závěry.

Podle jeho slov je ovšem pro F1 potřebné zajistit, že se podobné kolize nebudou opakovat.

"Nejdříve musíme pochopit, co se stalo, jaká byla provedena bezpečnostní opatření a jak bylo letiště připraveno na testy Formule 1," řekl de la Rosa.

"Víme, že cílem je zajistit, aby se něco podobného v budoucnu již nestalo. Nejdříve ovšem musíme vědět fakta a v této chvíli nemáme žádné informace."