Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Testu Pirelli se nezúčastní přední jezdci

Testu Pirelli se nezúčastní přední jezdci

U Ferrari naopak dostane šanci Pedro de la Rosa.

Sebastian Vettel z Red Bullu a ani jeden z pilotů Ferrari Fernando Alonso a Kimi Räikkönen se nezúčastní nadcházejících testů Pirelli v Bahrajnu.

Ferrari oznámilo, že během tří dnů se za volantem Ferrari vystřídají vývojový jezdec Pedro de la Rosa a člen Jezdecké akademie Ferrari Jules Bianchi, kterého příští rok čeká druhá sezóna ve Formuli 1 v týmu Marussia.

A zatímco stáj z Maranella neposadí do svého vozu ani jednoho ze svých závodních jezdců, Mercedes dá podle všeho šanci jak Lewisi Hamiltonovi, tak Nicu Rosbergovi.

Test byl oficiálně posvěcen Mezinárodní automobilovou federací (FIA) poté, co v listopadu od Pirelli obdržela žádost o zapojení týmů do tohoto testu.

Pozvánku dostalo všech 11 stájí, nicméně Lotus, Sauber, Williams, Marussia a Caterham se rozhodly do Bahrajnu necestovat.

Třídenního testu se plánovaly zúčastnit také McLaren a Force India. Oba týmy však následně oznámily, že v Bahrajnu rovněž nebudou.

Na trati se tak objeví jen Red Bull, Mercedes, Ferrari a Toro Rosso.

Zatímco Pirelli vždy určí denní program a bude spravovat všechna získaná data, Ferrari test využije k tomu, aby vyhodnotilo, jak účinná je práce na simulátoru, kterou má de la Rosa letos na starost.

V závěrečném dni testů do Ferrari usedne Bianchi. Podle vyjádření týmu tak bude mít Francouz možnost "ukázat zlepšení, kterého v F1 letos dosáhl."

Red Bull ani Toro Rosso zatím nezveřejnily jména jezdců, kteří se zúčastní. Podle Autosportu však v Bahrajnu nebude testovat letošní mistr světa Formule 1 Vettel.