Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Užijte si GT3 na vlastní oči a uši na Slovensku!

Užijte si GT3 na vlastní oči a uši na Slovensku!

Souhrn informací k osobní návštěvě na Slovakia Ringu.

Jak jsme informovali Zde, proběhne ve dnech 19.-21. srpna 2011 pátý podnik ME GT3 na okruhu umístěném poblíž Dunajské Stredy. Tento článek Vám nabídne podrobnosti vhodné pro naplánování účasti na tribunách slovenského okruhu.

GT v Brně 2010

Doprava.

Nejběžnějším dopravním prostředkem na podobné akce bývá automobil, jehož výhoda je zvýrazněna pořádáním během slabšího víkendového provozu hromadné dopravy. Majitelé vozů vybavených navigací mohou zadat následující data, které je dovedou k parkovišti u okruhu: 48°3'0.67" N, 17°34'5.40" E .

Ostatní při plánování trasy mohou využít některý z plánovačů cest, kde do místa cíle nakopírují výše uvedené souřadnice. Vyhledávání prostřednictvím Seznamu je tímto způsobem přesné. Google určí písmenem bod na silnici č.572 a vlastní okruh je označen v mapě výše umístěnou zelenou šipkou. V současnosti nelze okruh přesně nalézt zadáním názvu automotodromu ani adresy. V kontaktech uváděná obec Orechová Potôň je vzdálena od areálu čtyři kilometry jihozápadním směrem.

Umístění lze nalézt na stránkách okruhu Zde, ale uvedené souřadnice jsou zaměřeny do vnitřní části automotodromu.

Pro řadu českých fanoušků bude klíčovým bodem Brno vzdálené 180 kilometrů od okruhu, z větší části po dálnicích. Obyvatelům Ostravy se kromě jízdy přes Brno (345 km) nabízí časově podobná možnost jízdy přes slovenskou Bytču (286 km), z níž vede do Bratislavy dálnice. Stejně jako v České Republice i na Slovensku je nutné při použití dálniční sítě mít dálniční známku! Lze zakoupit i týden platící kupon v hodnotě 7 €, který mohou nabízet také některé české benzínové pumpy, pobočky firmy Cash Point, ÚAMK anebo vybrané provozovny ABA v cenách od 200 Kč.

Blízko mají na okruh obyvatelé hlavního města Slovenské Republiky, kteří jsou vzdáleni od místa konání akce 50 kilometrů. Z dalších větších slovenských měst činí vzdálenost 139 km z Trenčína anebo 200 km z Banské Bystrice. Parkoviště je umístěno u závěrečné části cílové rovinky asi 300 metrů od vstupu na okruh. Bohužel pořadatel neuvádí, zda se za parkování platí.

Pokud se rozhodnete využít hromadnou dopravu, tak lze využít jak vlakové spojení z bratislavského hlavního nádraží, tak autobusovou dopravu z autobusové stanice (AS). Cílovým místem je v obou případech Orechová Potôň (u autobusu zastávka ZŠ nebo rozcestí). Cesta z Bratislavy trvá oběma způsoby jednu hodinu.

ADAC GT Masters, nedělní závod na Sachsenringu

Vstupenky.

Lístky na akci lze nyní sehnat ve slovenské pobočce společnosti Ticketportal Zde. Ceny v předprodeji jsou v pátek a sobotu nižší o 1-2 €, v neděli o 2-5 € podle vybrané tribuny. Nelze zde objednat vstupenky do paddocku.

Stránky lze využít i pro sledování počtu dostupných vstupenek, protože množství míst na tribunách je omezené! Je zde rovněž plán rozmístění tribun.

V následující tabulce jsou uvedeny ceny vstupenek při zakoupení na místě.

 Tribuna - typ  Počet míst  Pátek  Sobota  Neděle
 A – hlavní  700  15 €  20 €  30 €
 B – montovaná  1 440  10 €  15 €  20 €
 E – přírodní, sezení  1 460  -  15 €  20 €
 D, F – přírodní, stání  6 000  -  4 €  7 €
 Paddock  -  10 €  20 €  20 €

Děti do 150 centimetrů výšky a držitelé průkazky ZTPS mají vstup zdarma. Poloviční ceny vstupenek platí pro návštěvníky ve věku nad 70 let anebo uživatele ZTP.

V současné době není známo, kde budou umístěny vozy třídy GT3. V případě, že budou umístěny v garážích u boxové uličky, jak bývá zvykem u hlavní série víkendu, je malá pravděpodobnost na jejich shlédnutí i se vstupenkou do paddocku!

GT v Brně 2010

Program víkendu.

Kromě pátého závodního víkendu GT3 budou součástí podniku závody mistrovství střední Evropy (šampionáty ČR, SR, Polska a Slovinska) cestovních vozů Divize 4. V rámci stejného mistrovství se utkají taktéž formule třídy Divize 2 a Divize 3 (národní formule NF 1400 Zde). Poslední část programu obstarají speciály Evropského poháru vozů Radical (více o vozech Zde).

Podle předběžného časového plánu je v níže uvedené tabulce rozpis, kdy bude možné vidět vozy GT3 v akci. Celý časový rozvrh závodního víkendu naleznete Zde.

 Událost  Den  Čas
1. volný trénink  Pátek  10,15-11,15
2. volný trénink  Pátek  14,55-15,55
Kvalifikace  Sobota  9,30-10,20
1. závod  Sobota  14,45-15,45
2. závod  Neděle  11,15-12,15

Zpestření volných chvil anebo zábavu pro rodinné příslušníky poskytne také doprovodný program. Děti se mohou rozptýlit v interaktivní části, pro ženy je připraven relaxační koutek. V případě pěkného počasí je možné bavit se v nedalekém vodním parku, který je spojen s okruhem kyvadlovou dopravou. Lákadlem spíše pro mužskou část populace budou adrenalinové a akční atrakce.

Co je dobré vědět.

Úplné znění podmínek o chování v areálu okruhu naleznete Zde. Jedná se o první dokument s názvem Prevádzkový poriadok. Divákům je určena především druhá kapitola týkající se všeobecných ustanovení.

Doplnil bych ještě neuvedené anebo méně obvyklé záležitosti. Není zmiňován objem vnášených lahví (nealko v plastu), obvykle bývá stanovován na 0,5 litru. Nezvyklý je údaj o zákazu pořizování fotografických a video záznamů a to i v případě neveřejného použití.

Ubytování.

V případě, že se rozhodnete strávit na okruhu více dní, přijde vhod nabídka ubytování. Z důvodu probíhající letní sezóny je potřeba věnovat pozornost údaji o minimální délce pobytu. Poměrně častou informací ubytovacích zařízení v okolí je nejkratší doba pobytu stanovená na týden. Přesto lze nalézt kratší ubytování.

K vyhledávání je možné využít některé z následujících stránek např. Zde (oblast Podunajsko, případně Bratislava) anebo Zde (okres Dunajská Streda, případně Bratislava nebo Galanta). 

V případě, že znáte zajímavé tipy neuvedené v článku, které by pomohly usnadnit plánování anebo zlepšit zážitek z víkendu, nebojte se s nimi podělit s ostatními čtenáři v diskuzi u článku.

Užitečné odkazy.

Okruh Slovakia Ring Zde