Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Evropský seriál GT3 poprvé v historii zavítá na Slovensko!

Evropský seriál GT3 poprvé v historii zavítá na Slovensko!

Již dnes začíná závodní víkend na okruhu u Dunajské Stredy.

Po více než měsíční přestávce bude o nadcházejícím víkendu na Slovakia Ringu pokračovat evropské mistrovství FIA GT3 a při této události pochopitelně nemůže chybět česká stáj Gravity-Charouz Racing, která nasadí dva vozy Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Po zisku prvních bodů v předchozím klání ve Francii, bude hlavním cílem týmu znovu rozšířit své bodové konto.

Do prvního mercedesu Gravity-Charouz Racingu (č. 11) usednou Leonid Machitski a Jarek Janiš. Rusko-česká posádka na Slovakia Ringu udělá vše proto, aby navázala na bodový zisk z posledního klání na okruhu Paul Ricard, kde cílem projeli na osmém místě. Zatímco Jarek Janiš zná slovenskou dráhu velmi dobře, jeho kolega Leonid Machitski se zde poprvé sveze až při volných trénincích. „Jsem velmi rád, že si zazávodíme tak blízko českých hranic. Bude to téměř náš domácí podnik, což pro nás bude představovat nemalou výzvu. Doufám, že se nám podaří navázat na výkony z Francie a připíšeme si další body,“ uvedl Jarek Janiš.

Ve stříbrném mercedesu se startovním číslem 12 se na Slovensku představí Jan Šťovíček a Jakub Knoll. Česká dvojice vyplnila pauzu mezi jednotlivými podniky FIA GT3 závoděním v seriálu Lamborghini Super Trofeo a Jan Šťovíček si dokonce vyzkoušel i slavnou 24hodinovku ve Spa-Francorchamps. Záměrem obou českých závodníků na okruhu v Potoni bude využít nově nabytých zkušeností ve svůj prospěch. „Slovakia Ring známe z jarního testování – je to náročná, zatáčkovitá a rychlá dráha. Cílem určitě bude zvládnout kvalifikaci tak, abychom startovali ve středu pole, což se nám zatím nepodařilo. Otázkou tedy bude, zda dokážeme využít nové pneumatiky během pouhých 20 kvalifikačních minut. Bohužel mě čeká trest ztráty pěti pozic na startovním roštu v důsledku incidentu z minulého závodu. Přesto doufám ve vylepšení nejlepšího výsledku sezóny,“ řekl před odjezdem na závody Jan Šťovíček.

Bezesporu největší náboj bude mít podnik Admiral GT3 Racing Weekend pro Filipa Sládečku, startujícího za německý tým Heico Motorsport, pro kterého bude klání na Slovakia Ringu domácím závodem. Slovenský jezdec se společně se svým kolegou Patrickem Hirschem pokusí zapomenout na smolný závod ve Francii a zkusí zaútočit na nejvyšší příčky. „Konečně jsem se dočkal a budeme závodit na trati, na které jsem již v minulosti závodil. Bude to můj domácí závod, takže budu muset předvést 100 procentní výkon a budu se snažit ukázat v nejlepším možném světle,“ prohlásil Filip Sládečka. Vše podstatné z pátého pokračování FIA GT3 na Slovensku odvysílá televizní stanice Sport 5, která v přímých přenosech uvede jak sobotní kvalifikaci (od 9:30), tak obě bodované jízdy (sobota od 14:40 a neděle od 11:10).

Časový harmonogram závodního víkendu na okruhu Slovakia Ring naleznete ZDE

LIVE TIMING naleznete ZDE
 
KALENDÁŘ FIA GT3 CHAMPIONSHIP 2011
06-08/05  Algarve
03-05/06  Silverstone
01-03/07  Navarra
15-17/07  Paul Ricard
20-21/08  Slovakia Ring
14-16/10  Zandvoort
 
UŽITEČNÉ ODKAZY:
Oficiální stránky týmu  www.racing.charouz.cz
Oficiální stránky Jarka Janiše www.jarek-janis.cz
Oficiální stránky Jakuba Knolla www.jakubknoll.com
Oficiální stránky seriálu FIA GT3 www.gt3europe.com
Agentura BPA sport marketing www.bpa.cz