Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Yelloly diskvalifikován ze svého prvního závodu FR3.5

Yelloly diskvalifikován ze svého prvního závodu FR3.5

Jezdec Pons Racing přišel o šesté místo.

Nick Yelloly byl diskvalifikován z prvního závodu Formule Renault 3.5 na Silverstonu.

Brit, který o tomto víkendu jede za tým Pons Racing, byl vyloučen za to, že mu po včerejším závodě zbyl v nádrži pouze jeden litr paliva, přičemž musí zůstat minimálně tři litry.

Při svém debutu ve Formuli Renault 3.5 se Yelloly zatím prezentuje velmi dobrými výsledky. V kvalifikaci pro první závod porazil vedoucího muže šampionátu Jeana-Erica Vergneho a po startu ze šestého místa na stejné pozici také dojel.

Situaci vysvětlil manažer Pons Racing Jordi Pons: "Podle nás je problém s jedním z naších tankovacích zařízení. Máme jeden tankovací systém na auto a do každého jsme navíc dali bezpečnou rezervu. Celková váha byla včera 731 kilogramů a dnes to bylo 727 kg.

Komisaři si mysleli, že by mohl být problém s naším zařízením, protože když je teplo a zima, je to rozdílné. Mohl tu být také problém se spotřebou paliva u Nickova motoru, když jsme ale mluvili s lidmi od Solution F, řekli, že ačkoliv Nick vytáčel motor do vyšších otáček a spotřebovával více paliva než Oliver Webb (jeho týmový kolega), rozdíl ve spotřebě v závodě by činil pouze dva až tři litry.

Proto si myslíme, že byl problém s tankovacím zařízením, jelikož jsme do každého vozu dali přesně 75kg paliva. Velmi se Nickovi omlouváme, jelikož jeho první víkend s vozem Světové série byl doposud výborný. Řekl, 'Nedělejte si starosti, zítra budeme mít další šanci a já dosáhnu lepšího výsledku.'

Jsme ale naštvaní, protože to na naše jméno nevrhá dobré světlo. Zítra použijeme pouze jeden přístroj a uděláme rovněž další kontrolní test. Dáme mu také větší palivovou rezervu."


Díky Yellolyho diskvalifikaci se na šesté místo posunul Sten Pentus. Poslední bod za desáté místo získal Sergio Canamasas.