Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nový monopost FR3.5 se poprvé představil divákům

Nový monopost FR3.5 se poprvé představil divákům

Na Silverstonu se s ním svezl Romain Grosjean.

V neděli ráno mohli diváci na Silverstonu vidět nový monopost Formule Renault 3.5, se kterým se bude závodit od příští sezóny. Několik demonstračních kol s ním odjel vedoucí muž průběžného pořadí GP2 Romain Grosjean.

Grosjean byl spolu s Andym Souckem a Benem Hanleyem testovacím pilotem nového vozu. Testy se uskutečnily na španělských okruzích Motorland Aragon, Jerez a Albacete.

"Chceme zlepšit naši už tak silnou pozici na trhu,"
řekl Jean-Pascal Dauce z Renault-Sport. "Cílem bylo být na čtyřkilometrovém okruhu o 1,5 až 2 sekundy rychlejší a cítíme, že jsme toho s přehledem dosáhli."

První detaily o novém voze byly představeny během víkendu v Monaku. Nový osmiválcový motor Zytek bude oproti současnému šestiválci od Solution F o 50 koní silnější a nyní tak bude vůz pohánět 530 koní. Vůz díky vyjmutí baterie zhubl o 15 kilogramů. O 30% byl také navýšen přítlak.

Novinkou na voze formule Renault bude systém pohyblivého elementu zadního křídla (DRS), který se od letošní sezóny využívá také ve Formuli 1. Mezi další změny patří nová převodovka Ricardo, nový dodavatel elektroniky Cosworth Electronics a software poskytuje firma Pi.

Co se zavěšení týče, od firmy Sachs jsou použity nastavitelné tlumiče. Vůz má rovněž nové karbonové brzdy a pneumatiky Michelin bez drážek a do mokra.