Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kevin Magnussen pro příští rok přechází do FR3.5

Kevin Magnussen pro příští rok přechází do FR3.5

Dán bude hájit barvy týmu Carlin.

Pilot britské Formule 3 Kevin Magnussen bude příští rok za tým Carlin závodit v šampionátu Formule Renault 3.5.

Magnussen testoval na začátku října pro mistrovský tým během oficiálních testů v Barceloně, kde se blýskl nejrychlejším časem v úvodním dni. Tento týden se Dán představil také v testech GP2 na stejné trati.

"Je skvělé mít možnost závodit za Carlin v příštím ročníku Formule Renault 3.5," řekl Magnussen. "Každý další krok na žebříčku v motorsportu je pro mě splněným snem a děkuji svým sponzorům za tuto možnost.

Je to velká příležitost a hodlám si to v nadcházejícím roce užít a vytěžit z toho maximum. Tým znám velmi dobře a cítím se tu jako doma. Nemůžu se dočkat na začátek sezóny!"


19letý Dán potvrdil šéfovi týmu Carlin Trevoru Carlinovi své kvality v letošním ročníku britské F3, kde získal šest pole position, sedm vítězství a vedl nejvíce kol v sezóně (146).

"Tento rok na nás v britské F3 velmi zapůsobil, obzvlášť ve druhé polovině sezóny, je velmi žádaným jezdcem," řekl Carlin. "Jsme velmi hrdí na to, že si vybral Carlin jako tým, se kterým chce pokračovat ve své kariéře, a na základě jeho výkonu v oficiálních testech věřím, že nebude mít problém adaptovat se na vůz FR3.5."

Magnussen získal v roce 2010 třetí místo v německé Formuli 3. Rok předním závodil v Eurocupu Formule Renault 2.0.