Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Komise F1 schválila změnu názvu tří týmů

Komise F1 schválila změnu názvu tří týmů

Jména Team Lotus, Renault a Virgin už v příštím roce neuvidíme.

Komise Formule 1 schválila třem stájím žádost na změnu jména pro příští sezónu, což mimo jiné znamená, že spor o jméno Lotus je definitivně u konce.

Po dlouhém čtvrtečním jednání v Ženevě přišly zprávy o tom, že Team Lotus, Renault a Virgin dostaly svolení na změnu názvu pro příští sezónu.

Od roku 2012 se tak Team Lotus změní na Caterham, z Renaultu se stane Lotus a Virgin se přejmenuje podle svého nového majitele na Marussia.

Změny sice ještě nejsou platné, neboť musí projít u Světové rady motorsportu, to by však měla být jen formalita, jelikož šéf FIA (pod kterou Světová rada motorsportu spadá) Jean Todt je rovněž členem Komise F1.

K celé záležitosti zatím nebylo vydáno žádné oficiální prohlášení, to se očekává až po jednání Světové rady, které se bude konat 7. prosince.

Povolení změny jmen přitom definitivně uzavírá spor o jméno Lotus, které spolu vedly Team Lotus Tonyho Fernandese a společnost Group Lotus, která nyní stojí za současným týmem Renault.

Obě strany se neúspěšně pokusily vyřešit spor soudní cestou, nakonec však Fernandes uznal, že je pro něj Lotus již uzavřená kapitola a rozhodl se tým pojmenovat podle Caterhamu, britské značky sportovních vozů, kterou letos koupil. Renault tak bude jediným týmem, který bude jméno Lotus používat.