Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marussia posouvá své plány, do Jerezu nepojede vůbec

Marussia posouvá své plány, do Jerezu nepojede vůbec

Svůj nový vůz pak představí až ve třetí sérii testů v Barceloně.

Stáj Marussia se rozhodla změnit své plány ohledně účasti v letošních předsezónních testech a oznámila, že na první sérii do Jerezu nepojede vůbec.

Tým měl v plánu vyrazit k prvním testům s loňským vozem a využít je pro svého nového jezdce Charlese Pica, který by měl více času zvyknout si na vůz Formule 1. Nový vůz pak měl být představen před druhou sérií testů v Barceloně.

Marussia se však rozhodla první sérii testů v Jerezu vynechat úplně a teprve ke druhým testům do Barcelony vyrazit s loňským modelem, přičemž s aktuálním monopostem hodlá začít testovat až ve třetí termín, kdy se také jede na Katalánském okruhu.

Šéf týmu John Booth věří, že získaný čas pomůže stáji být lépe připravený na nadcházející sezónu.

"Rozhodli jsme se, že se nezúčastníme prvních testů v Jerezu, které se konají od 7. do 10. února," řekl Booth v rozhovoru pro Autosport.

"Chtěli jsme k těmto testům vyrazit s loňským MVR-02 za účelem poskytnutí Charlesovi užitečné kilometry jízd, které by mu pomohly s přípravou na jeho premiérovou sezónu. Nový vůz, MR01, jsme pak chtěli představit o dva týdny později v Barceloně.

Jak náš technický konzultant Pat Symonds veřejně sdělil, MR01 bude téměř od základu nový, s velice malým množstvím převzatých dílů z vozu pro rok 2011. Nový vůz zároveň využívá některých zajímavých a komplexních mechanických konceptů a nějakou dobu nám potrvá se s nimi pořádně seznámit.

Náš program se bohužel protáhl a zdá se, že nemá příliš smysl vyrážet s novým vozem do té doby, než pro něj budeme schopni optimalizovat testovací plán.

Z toho důvodu jsme se rozhodli zahájit své testování na trati účastí ve druhých testech v Barceloně s MVR-02. Pak máme v plánu představit MR01 při třetích testech 1. března v Barceloně.

To sice není ideální a nezbyde nám tolik času, se kterým jsme chtěli pracovat, ale aspoň s novým vozem před Austrálií absolvujeme alespoň nějaké důležité kilometry a snad tím získáme více konstruktivně stráveného času na trati, než bychom získali, kdybychom s autem spěchali na druhé testy."