Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marussia tento týden s novým vozem v Barceloně nevyjede

Marussia tento týden s novým vozem v Barceloně nevyjede

Šasi pro letošní MR01 neprošlo závěrečným nárazovým testem.

Marussia byla nucena zrušit svou účast v závěrečné sérii předsezónních testů, které se pojedou koncem tohoto týdne v Barceloně. Šasi jeho letošního vozu totiž neprošlo závěrečnou z osmnácti povinných nárazových zkoušek.

Tým doufal, že ve čtvrtek poprvé svůj nový MR01 vyzkouší na trati, podmínkou však bylo splnění všech crashtestů, které letos nově musí být dokončeny předtím, než vůz vůbec vyjede na okruh.

Do loňského roko stačilo týmům zvládnout crashtesty do první velké ceny roku, pro letošní sezónu však byly regule zpřísněny.

Marussia tak nyní místo závěrečných testů bude směřovat své úsilí na úspěšné opakování posledního crashtestu, které by měla absolvovat koncem tohoto týdne.

"Všechny vozy musí pod dozorem FIA projít osmnácti testy, aby jim byla udělena homologace. Navzdory skutečnosti, že MR01 splnil všech 17 předcházejících testů, regule vyžadují, aby vůz splnil všechny testy předtím, než začne jezdit," uvedla Marussia ve svém prohlášení.

"Tým se nyní koncem tohoto týdne nezúčastní závěrečného předsezónního testu v Barceloně a namísto toho zaměří své úsilí na opakování crashtestů na konci týdne."

Marussia je posledním týmem, který ještě neprošel povinnými nárazovými zkouškami, jelikož konkurenční HRT před několika dny zvládlo opakování svých dříve neúspěšných pokusů a nyní tvrdě pracuje na tom, aby mohlo absolvovat alespoň část závěrečné série předsezónních testů.

Naproti tomu se nyní zdá, že Marussia svůj letošní monopost poprvé vyzkouší až při úvodní velké ceně nadcházející sezóny v Austrálii.