Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Krátce po závodě vyhořela garáž Williamsu

Krátce po závodě vyhořela garáž Williamsu

Požár zřejmě způsobila elektrická závada.

Jen pár hodin poté, co Pastor Maldonado v barvách Williamsu vybojoval své premiérové vítězství ve Formuli 1, začalo v garáži stáje z Grove hořet.

V průběhu oslav Venezuelanova triumfu se v prostoru, kde se nacházejí vozy, objevily plameny, přičemž garáž okamžitě zahltil kouř.

Krátce poté, co v garáži začalo hořet, přiběhli na pomoc členové ostatních týmů s hasicími přístroji, kteří se snažili oheň uhasit. Zvládnout se jej však povedlo až hasičskému týmu, který dorazil během několika minut.

Příčina požáru je zatím neznámá, jednou ze spekulovaných možností je však elektrická závada, která mohla zažehnout palivo v palivovém systému jednoho z vozů.

V momentě vypuknutí požáru byl v garáži také šéf týmu Sir Frank Williams, který byl však okamžitě odvezen do bezpečí. Zaznamenáno však bylo celkem devět zraněných osob, čtyři od Williamsu, čtyři od Caterhamu a jeden z týmu Force India. Jeden z postižených byl letecky transportován do nemocnice, ostatních osm bylo ošetřeno v místním lékařském centru.

Na twitteru Force Indie se objevilo: "Díky za přání členovi týmu, který se odvážně vrhl do plamenů. Nyní je na kontrole v lékařském centru."

Caterham vydal následující prohlášení: "Všichni členové týmu byli spočítáni a čtyři lidé byli odvezeni do lékařského střediska na vyšetření, jeden s lehkým poraněním ruky a tři s dýchacími potížemi."

Při požáru byla poničena spousta týmového vybavení a také vůz Bruna Senny, který se v době požáru nacházel na svém místě v garáži.