Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marussia bude od příštího roku používat KERS Williamsu

Marussia bude od příštího roku používat KERS Williamsu

Ruský tým je jedním ze dvou, který systém ještě nemá.

Marussia oznámila, že od příštího roku bude využívat Systém rekuperace kinetické energie (KERS) vyvinutý týmem Williams.

Ruská stáj je v současné době jedním z posledních dvou týmů, které systém KERS ještě nepoužívají. Druhým takovým je španělské HRT. KERS přitom poskytuje výhodu dalších 60 koní po dobu necelých sedmi sekund na kolo.

Technický konzultant týmu Pat Symonds k dodávce KERSu řekl: "Ano, příští rok budeme používat KERS. Máme v plánu využít systém, který byl vyvinut Williamsem, loni jím používán spolu s motory Cosworth a nyní je v jejich voze s motory Renault. Naše jednotka pro rok 2013 je jeho dalším vývojovým stupněm.

Jsme velice nadšeni jeho řešením, efektivitou a hmotností. S Williamsem je také radost spolupracovat jak technicky, tak komerčně."

Marussia bude i v příštím roce využívat motorů Cosworth, spolu s HRT zůstávají jeho posledními dvěma zákazníky. Williams a Caterham totiž postupně přešly k motorům Renault.

"Jsme spokojeni s prací, kterou s nimi odvádíme a já myslím, že spolu pracujeme na tom, abychom se pokusili zlepšit v oblastech, ve kterých to za daných pravidel dokážeme.

Soustředíme se na zlepšení ovladatelnosti motoru a zvyšováním jeho výkonu coby jednotky uvnitř vozu."