Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Budoucnost Ralfa Schumachera ve Williamsu v ohrožení

Budoucnost Ralfa Schumachera ve Williamsu v ohrožení

Frank Williams:"Nemám nejmenší tušení, jak se věci vyvinou."

O tom, že jednání mezi Ralfem Schumacherem a vedením stáje Williams ve věci prodloužení smlouvy uvázla na mrtvém bodě, se všeobecně ví. Němcova smlouva vyprší koncem tohoto roku.
 
Poslední prohlášení v této kauze a to jak ze strany BMW, tak i samotného Franka Williamse naznačují, že by příští rok Williams mohl přijít se zcela novým jezdeckým složením. Týmový kolega Ralfa Schumachera, Kolumbijec Juan Pablo Montoya, totiž po skončení sezóny odchází do McLarenu.
 
Frank Williams pro německý deník Welt am Sonntag uvedl, že netuší, zda-li Ralf Schumacher zůstane v jeho týmu i příští rok. Jediné co Sira Franka momentálně zajímá je to, aby oba piloti letos podávali maximální výkony.
 
Williamsova odpověď na otázku, zda-li dojde k dohodě týkající se prodloužení smlouvy za hranici roku 2004 zněla: "Nemám nejmenší tušení, jak se věci vyvinou."
 
Spor mezi Ralfem Schumacherem a vedením stáje se vede i prostřednictvím médií. Mladší ze Schumacherů nedávno kritizoval svého zaměstnavatele a obvinil jej, že může za krach jednání.
 
Frank Williams k tomu uvádí: "Slyšel jsem o tom, ale sám jsem ten článek nečetl. Rozhodně nečtu žádné zprávy o formuli 1, protože mne buď rozčílí a nebo, pokud jsou pozitivní, tak by mne mohly ukolébat. Takže se od nich raději držím dál."