Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marussia věří, že stihne všechny předsezónní testy

Marussia věří, že stihne všechny předsezónní testy

V dosavadních třech letech tým musel některé vynechat.

Marussia vyvíjí svůj nový vůz pro rok 2013 podle plánu a měla by stihnout všechny předsezónní testy. Tvrdí to šéf týmu Graeme Lowdon.

Stáj zatím ani v jednom ze svých dosavadních tří let působení ve Formuli 1 nestihla všechny předsezónní testy. Letos mimo jiné kvůli problémům se splněním crashtestů představila svůj nový vůz se zpožděním a testovat přijela až na poslední sérii v Barceloně.

Lowdon je však přesvědčen o tom, že v příštím roce Marussia stihne vývoj svého nového vozu včas.

"V tuhle chvíli se držíme plánu a v některých oblastech jsme dokonce i trochu napřed," řekl Lowdon v rozhovoru pro Autosport. "Máme vysokou úroveň sebejistoty. Teď mám úplně odlišnou strukturu.

Tohle bude naše první auto, které bude skutečně naším vozem, co se týče příspěvku nových lidí, kteří jsou s námi. Auto, se kterým jsme právě dojezdili, bylo auto vyvinuté výhradně pomocí CFD (Computational Fluid Dynamics = počítačově simulované obtékání vzduchu - pozn. redakce), když jsme přijeli na první závod."

Marussii v posledním závodě sezóny uteklo mezi prsty desáté místo v Poháru konstruktérů, které znamená příspěvek 10 milionů liber z příjmů za televizní práva, když jej díky jedenácté pozici Vitalije Petrova porazil Caterham, Lowdon je však přesvědčen o tom, že Marussia je týmem, který si místo v první desítce zaslouží.

"Rozhodně si myslím, že tohle je tým do první desítky. Neměli jsme auto do první desítky, ale to je něco, co si žádá čas a peníze."