Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sauber v továrně v Hinwilu odhalil letošní C32

Sauber v továrně v Hinwilu odhalil letošní C32

Švýcarský tým chce letos stavět na úspěšné loňské sezóně.

Sauber dnes ve své továrně ve švýcarském Hinwilu odhalil C32, svůj monopost pro letošní sezónu. S ním chce navázat na úspěchy loňského roku a posunout své cíle ještě dál.

Švýcarský tým má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón ve své historii, v roce 2012 totiž celkem čtyřikrát jeho jezdci vystoupili na stupně vítězů a tým obsadil šesté místo v Poháru konstruktérů.

Letošní monopost proto staví na silných základech loňského vozu a narozdíl od monopostů McLarenu, Ferrari a Force Indie je evolucí.

"Jsem velice nadšená, ale zároveň trochu napjatá," řekla šéfka týmu Monisha Kaltenborn. "Cíl je velice jasný a jednoduchý: chceme pokračovat a vylepšovat své úspěchy.

Sauber C32 je postaven na základě svého předchůdce, který byl velice konkurenceschopným vozem.

Měl spoustu silných a nějaké slabé stránky a naši inženýři pracovali na tom, aby ještě vylepšili ty silné a eliminovali ty slabé."

Letošní C32 je podobně jako většina zatím představených monopostů opatřena krycím panelem na špici, jenž zakrývá schodovitý nos. Za povšimnutí stojí také tvarování bočnic s výfuky směrovanými s cílem přivést výfukové plyny k zadnímu difuzoru. Sauber se také rozhodl pozměnit barevné schéma vozu, šedá barva je nyní dominantní.

Stáj z Hinwilu pro letošní sezónu kompletně vyměnila jezdeckou sestavu. Závodními jezdci jsou bývalý pilot Williamsu a Force Indie Nico Hülkenberg a dosavadní rezervní jezdec týmu Esteban Gutiérrez, kteří nahrazují Sergia Péreze a Kamuje Kobajašiho.