Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Třetím oficiálně představeným vozem je Sauber C33

Třetím oficiálně představeným vozem je Sauber C33

Tým má v plánu vůz ještě výrazně vylepšit.

Sauber jako třetí tým v pořadí oficiálně představil svůj monopost pro letošní sezónu Formule 1, který má označení C33.

Druhá polovina loňské sezóny byla z pohledu týmu z Hinwilu velmi silná, když od závodu v Itálii až na dvě výjimky pravidelně jeho piloti sbírali body. V Poháru konstruktérů však tým skončil až na sedmé pozici.

"Radikální změny technických pravidel pro rok 2014 znamenají, že je ještě obtížnější než kdy jindy hádat vývoj nového ročníku F1," řekl šéfdesignér Sauberu Eric Gandelin.

"Víme, jaký balík jsme poskládali dohromady a jsme spokojeni s tím, co jsme dokázali. Je ale těžké odhadnout, v jaké síle jsou naši soupeři."

Letošní model, který se na trati objeví poprvé v úterý během prvního dne testů v Jerezu, k prvním testovacím kilometrům vyjede v základní specifikaci, kterou tým před testy v Bahrajnu obohatí o další důležité součásti.

A vzhledem k tomu, jak rozsáhlé změny v technických regulích pro nadcházející sezónu jsou, se dá očekávat, že se postupných inovací na jednotlivých dílech vozu dočkáme několikrát i v průběhu sezóny.

"Cesta, jakou jsme se s designem Sauberu C33-Ferrari vydali, nám dává maximální možnost flexibility, takže můžeme velmi rychle reagovat," dodal Gandelin.

"Zároveň je jasné, že klíčovým faktorem obzvlášť v prvních několika závodech bude spolehlivost. Toto je proto oblast, která má pro nás velkou prioritu."