Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Druhé miesto v pretekoch FIA GT pre Štefana Rosinu

Druhé miesto v pretekoch FIA GT pre Štefana Rosinu

Vydařená letošní premiéra v sérii i s upraveným vozem.

Víťaz kvalifikácie pretekov prestížneho seriálu FIA GT Series v Belgicku – Štefan Rosina, skončil v dnešných kvalifikačných pretekoch na skvelom 2. mieste. Slovenský pretekár si po štarte udržal líderskú pozíciu až do dvadsiatej minúty, kedy postupne prišiel o prvé a neskôr aj o druhé miesto. Po výmene v boxoch jeho tímový kolega Peter Kox získal späť druhú priečku v peknom súboji s Nickym Mayrom-Melnhofom na Audi (Belgian Audi Club Team WRT, Audi R8 LMS). Pre tím Lamborghini Blancpain Reiter je to prvé pódiové umiestnenie v premiérových pretekoch v tohtoročnom šprintovom seriáli vozidiel GT.

Kvalifikační závod posádky Rosina/Kox v druhém podniku FIA GT v Belgii

Foto: V-IMAGES/Fabre

„Nanešťastie, nebolo možné sa udržať na 1. mieste, hoci som sa veľmi snažil, ale zajtra sa môže stať čokoľvek. Budeme potrebovať možno aj trochu šťastia, no budeme bojovať,“ povedal spokojný Štefan Rosina v TV interview po kvalifikačných pretekoch. „Som veľmi spokojný, štart prebehol veľmi dobre. Keď som viedol, mal som trošku trému, predsa len mať také zvučné mena za sebou, je pre mňa česť! Ráno som zajazdil najrýchlejšie kolo víkendu, teraz sme druhí! Vynikajúce. Samozrejme, zajtra to môže dopadnúť aj inak, ale už aj tak si myslím, že sme si hanbu nespravili! Zajtra sa budem snažiť upokojiť o niečo svoju jazdu a podfúkneme pneumatiky! Nemáme tu nič natestované, takže sa stále učíme. Veľká vďaka môjmu kolegovi, partnerom, mechanikom a tímu! Ťažko je zažiť niečo lepšie, ako jazdiť v takomto šampionáte na čele poradia.“

Víťazné duo Stéphane Ortelli/ Laurens Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT, Audi R8 LMS) bude zajtra štartovať v hlavných pretekoch z pole position, Rosina s Koxom na Lamborghini Gallardo GT3 FL na mieste druhom. Za nimi bude číhať dvojica Nikolaus Mayr-Melnhof/René Rast (Team WRT, Audi R8 LMS), ktorá skončila dnešné preteky na 3. mieste.

Kvalifikační závod posádky Rosina/Kox v druhém podniku FIA GT v Belgii

Foto: V-IMAGES/Fabre

FIA GT Series je nástupnícky seriál Majstrovstiev sveta FIA GT1. Aj v tomto roku ho uvidíme na našom okruhu Slovakia Ring (16. – 18. augusta 2013).