Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Na Salzburgringu neuvidíme Toma Boardmana

Na Salzburgringu neuvidíme Toma Boardmana

Tým ST Racing vynechá závody v Rakousku a Rusku.

Zatímco se většina týmů účastních se závodů série WTCC připravuje ke startu na Salzburgringu, britský tým Special Tuning Racing už na domácí základně ve Fortonu pracuje na celkové přestavbě svého Seatu León WTCC. Důvodem neplánované absence se staly přetrvávající problémy, které jsou následkem nešťastné havárie Toma Boardmana během warm-upu před závodem v Marákeši.

Havárie, ke které došlo ve vysoké rychlosti, zcela zničila příď vozu a poškodila motor. Tým sice dokázal vůz narychlo opravit, jediným výsledkem se však stala série závad během závodního víkendu na Slovakia Ringu, při níž stáj odepsala další dva motory. V Maďarsku už to sice bylo se spolehlivostí lepší, Boardmanův Seat však nestačil na konkurenci, a to ani z vlastního tábora Seatů, rychlostí. Proto se tým rozhodl vynechat další dva závody, vrátit se na domácí základnu a podrobit vůz v klidu celkové rekonstrukci, aby ho dostal do formy, v níž byl na začátku sezóny.

Boardman se chce vrátit na start závodů WTCC v Portugalsku, kde budeokruh v Portu  hostit poslední evropský závod série před zámořskou částí série, která startuje poslední víkend v červenci v brazilské Curitibě.