Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari ví, co má dělat, říká Räikkönen

Ferrari ví, co má dělat, říká Räikkönen

"Můžeme se posunout jen vpřed."

Kimi Räikkönen se nechal slyšet, že Ferrari "není hloupé" a ví, co je potřeba udělat ke stažení ztráty na nejrychlejší týmy v letošní sezóně Formule 1.

Fin a jeho týmový kolega Fernando Alonso zatím stále čekají na první letošní stupně vítězů, když maximem pro piloty italské stáje zatím bylo čtvrté místo Alonsa ze závodů v Austrálii a Malajsie.

Räikkönen je však přesvědčen, že Ferrari dokáže nepříznivý vývoj situace otočit.

"Papírově pro nás byl (Bahrajn) nejtěžším okruhem, nasadíme ale nové díly a snad se zlepšíme," řekl Räikkönen.

"Víme, co je potřeba udělat. Naši lidé tlačí na sto procent, ale chce to čas. To je fakt.

Nejsme hloupí, připravujeme dobré věci. Když se v této chvíli díváte na konec závodu, není to bohužel nejhezčí, věřím ale, že to tým dokáže otočit.

S tímto i jinými týmy jsem prožil těžké časy a jsem si jistý, že to zvládneme."


Räikkönen má za sebou obtížný víkend na okruhu Sakhir, když se během závodu dvakrát dostal do kontaktu a stěžoval si, že vozy s motory Mercedes-Benz podle něj jedou "jinou ligu". V cíli mu nakonec patřila desátá pozice. Přesto Fin vyjádřil spokojenost nad nastavením svého vozu.

"Myslím, že jsme zlepšili vůz, který se teď lépe chová," popsal Räikkönen, jenž se nezúčastnil pozávodních testů na okruhu Sakhir. Ve voze však dostane příležitost v obou dnech testů na Katalánském okruhu po Velké ceně Španělska.

"Pocit z něj je lepší, ovšem výsledky tomu očividně nenasvědčují. Máme před sebou ještě spoustu práce a můžeme se posunout jen vpřed. Jsem si jistý, že v příštím závodě můžeme být silnější."