Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen zatím v Číně prožívá příšerný víkend

Räikkönen zatím v Číně prožívá příšerný víkend

Fina od pátku trápí potíže s řazením.

Kimi Räikkönen popsal dosavadní průběh svého víkendu Velké ceny Číny jako "příšerný" poté, co se v kvalifikaci vůbec nedostal do nejlepší desítky.

Fin přišel o většinu pátečních jízd na suché trati kvůli technickým potížím a v sobotu se mu nepodařilo postoupit do závěrečné části zmáčené kvalifikace.

Do nedělního závodu v Šanghaji odstartuje z jedenáctého místa poté, co se ve svém F14 T trápil s problémy s řazením.

"Bylo to docela příšerných pár dní," řekl Räikkönen. "Ráno to bylo lepší, ale nakonec se z toho samozřejmě zrovna dobrý den nevyklubal. Ale tak to bývá.

Měl jsem určité problémy s řazením. V některých momentech to bylo v pořádku, ale v posledním sektoru jsem ztrácel celkem dost času.

Zatím je to dost špatný víkend. Včera jsem toho moc nenajezdil a zdá se, že pokaždé se to jenom zhorší. Popravdě nechápu, čím to je.

Jsou chvíle, kdy se všechno zdá být dobré, ale pak máte dny jako tyhle.

Jsem si jistý, že je něco, co můžeme udělat, aby šlo všechno hladce úplně pokaždé, ale problémy, které jsme měli včera, samozřejmě pro začátek nepomohly.

Za takového počasí není jednoduché se z toho vyhrabat a situaci otočit. Teď to vypadá docela špatně, ale už jsem zažil náročná léta s jinými týmy a s Ferrari také, myslím, že rok 2009 byl ještě horší.

Není to ideální, ale je to jediný způsob, který můžeme zvolit a já jsem si jistý, že to můžeme zvrátit."