Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nigel Stepney zahynul při dopravní nehodě

Nigel Stepney zahynul při dopravní nehodě

Jeho volkswagen se srazil s nákladním automobilem.

Bývalý člen týmu Ferrari, Nigel Stepney, dnes zahynul při dopravní nehodě. Policie hrabství Kent ještě definitivně neurčila příčiny nehody. Je však zřejmé, že došlo ke kolizi mezi jeho volkswagenem a nákladním automobilem.

Kapitán kentského policejního oddělení pro vyšetřování závažných dopravních nehod, Glen Braidwood, oznámil: "Stříbrný volkswagen caddy řízený 56 letým mužem kolidoval na dálnici M20 s nákladním automobilem v blízkosti města Ashford. Muž zraněním na místě podlehl."

Nigel Stepney ve Formuli 1 pracoval v týmech Shadow, Lotus, Benetton a Ferrari. Po propuknutí tzv. Spygate však F1 opustil a v posledních letech se přidal k týmu JRM soutěžícímu ve sportovních automobilech.

Jeho dosavadní šéf, James Rumsey, už jeho rodině a přátelům vyjádřil soustrast: "Nigel byl velmi soutěživý člověk a vždy usiloval o dokonalé fungování našeho týmu. Bez jeho zkušeností a vedení bychom nikdy nemohli být úspěšným týmem.

Svět motorsportu ztratil jednu ze svých největších osobností. Všem nám bude velmi chybět. Celé jeho rodině a přátelům přeji upřímnou soustrast."