Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Engeho čeká bitva v thajském šampionátu GT3

Engeho čeká bitva v thajském šampionátu GT3

Český pilot má za sebou tři dny testů na thajském okruhu.

Již tento víkend čeká českého jezdce Tomáše Engeho druhý podnik thajského šampionátu vozů GT3 na okruhu Bira. V prvním podniku obsadil Tomáš Enge první a druhé místo, a tak se dělí o první pozici v průběžném pořadí šampionátu s nejlepším thajským jezdcem a loňským mistrem šampionátu Vutthikornem Inthraphuvasakem jedoucí na Porsche GT3.

Tomáš Enge se před odletem do Thajska podílel na propagaci akce Top Gear Live, která se konala v Praze. „Jsem rád, že jsem mohl být alespoň takto u toho. Akce se setkala s velkým zájmem a úspěchem, a já jsem díky soutěži na Facebooku a Twitteru mohl udělat radost několika jedincům, kteří si tento zážitek užili podle všeho naplno,“ vzpomíná na minulý víkend Tomáš Enge.

Již tento víkend však čeká libereckého závodníka druhý podnik thajského šampionátu na okruhu Bira. Tomáš bude opět startovat s vozem Camaro GT3 týmu Reiter Vattana Motorsport. Tým před nadcházejícím víkendem absolvoval se dvěma vozy Lamborghini Gallardo GT3 a SaReNi Camaro GT3 třídenní testy. „Po výsledcích v minulém závodě mám ve voze navíc 70 kilogramů. V dnešní době už v žádném jiném šampionátu vozů GT3 váhové handicapy nejsou. Tato váha není zanedbatelná, ale po testech se cítím opravdu dobře. Zatím ale nevíme, jak je na tom konkurence. Mohu však říci, že jsme připraveni. Nebude to ale jednoduchý závod. Panují zde teploty okolo pětatřiceti stupňů Celsia,“ poukazuje Enge na vysoké teploty, které budou na krátkém okruhu problémem nejen pro techniku, ale také pro jezdce.

Závodní víkend startuje již ve čtvrtek volnými tréninky. V pátek čeká na jezdce kvalifikace a v sobotu a v neděli po jedné závodní jízdě. Aktuální informace, výsledky a foto postřehy Tomáše Engeho sledujte na oficiálním Facebook profilu českého závodníka Zde.

Autor fotogalerie: Edd Ellison/FastTrack Media&Comunications Solution


  Tomáš Enge v thajském mistrovství GT na okruhu Bira


  Tomáš Enge v thajském mistrovství GT na okruhu Bira


  Tomáš Enge v thajském mistrovství GT na okruhu Bira