Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Akvaplanink zhatil oba závody v Zandvoortu

Akvaplanink zhatil oba závody v Zandvoortu

Po kolizi s Rosinou v kvalifikačním závodě bylo poškozeno šasi.

Smolný víkend má za sebou Filip Salaquarda v rámci třetího podniku Blancpain Sprint Series 2014 na Zandvoortu.

Český pilot – tentokrát doplněn Alessandrem Balzanem – byl bohužel nucen odstoupit z dramatického kvalifikačního závodu, když déšť, který se na trať začal snášet ve 12. kole, řádně zamíchal kartami závodu. Přitom v kvalifikaci česko-italská posádka zajela šestý nejrychlejší čas.

Filipovi zbývalo odjet už jen pár kol a bojoval o stupně vítězů, ale náhlý akvaplanink způsobil, že jeho Ferrari zezadu narazilo do vozu soupeře a skončilo mimo trať. Poškození vozu navíc bylo tak rozsáhlé, že jej nebylo možné opravit do startu hlavního závodu a posádka už se znovu na trati neobjevila.

Filip SALAQUARDA: „Po víkendu na Zandvoortu zůstala hořká příchuť: stupně vítězů se nám rozplynuly před očima a nemohli jsme jet hlavní závod. Za deště byly podmínky na trati opravdu obtížné a při akvaplaninku jsem neměl sebemenší šanci udržet auto pod kontrolou. Náraz do Rosinova Lamborghini nebyl tak dramatický, ale pod špatným úhlem, takže šasi bylo hodně poškozeno. Nyní se už plně soustředím na čtyřiadvacetihodinovku ve Spa-Francorchamps, na jeden z nejnáročnějších závodů na okruhu, který mne vždy fascinoval."

Blancpain Sprint Series bude pokračovat 22. srpna na Slovakia Ringu.