Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Majetek Marussie jde do dražby

Majetek Marussie jde do dražby

Na prodej jsou monoposty F1 i krabice s náhradními díly.

Majetek náležející Marussii bude o dva týdny vydražen přímo v sídle týmu v anglickém Banbury. Dražbu povede společnost FRP Avisory, která dočasně převzala mateřskou společnost Marussie F1, aby se jí pokusila najít kupce schopného splatit staré dluhy dosavadního vlastníka.

Marussia vstoupila do Formule 1 v roce 2010 a nikdy nepatřila k bohatým týmům. Skutečné finanční problémy ale začaly až po ukončení činnosti ruského výrobce supersportů Marussia. Tým F1 sice přežil déle než malá automobilka, ale přestaly do něj proudit investice. Letos po Velké ceně Ruska přebral dohled nad týmem správce a 7. listopadu tým oznámil ukončení činnosti a propustil zaměstnance. Zajímavostí je, že tento už vlastně neexistující tým díky dvěma Bianchiho bodům z Monaka obsadil deváté místo v poháru konstruktérů, protože ani Caterham ani Sauber nedokázaly během celé sezóny získat ani jeden bod.

Tým se už pod jménem Marussia na startech velkých cen neobjeví, ale továrnu i s vybavením by ještě mohl koupit zájemce o vytvoření nového týmu, který by ani nebyl zatížen starými dluhy. Stejným způsobem se Caterham dostal k továrně v Leafieldu, která dříve patřila týmu Super Aguri a ještě před ním Arrowsu.

Dražba majetku Marussie proběhne 16. a 17. prosince a v nabídce najdeme vozy F1, kamiony, výrobní stroje, zkušební zařízení i náhradní a použité součástky.