Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Arrivabene: Gutiérrez nebyl připraven

Arrivabene: Gutiérrez nebyl připraven

Šéf Scuderie obhajuje svého nového testovacího jezdce.

Angažování Estebana Gutiérreze Scuderii Ferrari překvapilo nejednoho fanouška italské stáje. Mexický jezdec přišel do F1 po úspěšném roce v GP2 a i když mu pomohly peníze mexických sponzorů, byl považován za nadějného a talentovaného jezdce. Během dvou sezón u Sauberu si však svou pověst dost pošramotil, letos nezískal ani jeden bod a švýcarská stáj už o jeho služby nejevila zájem.

Jeho nástup na pozici testovacího jezdce Scuderie Ferrari je proto spojován víc s jeho věrnými sponzory a s návratem F1 do Mexika, který se uskuteční již příští rok. Nejvíce pozornosti se jistě dostane Sergiu Pérezovi, protože on se jako jediný mexický jezdec postaví i na start velké ceny, domácí fotografové ale jistě nebudou ignorovat ani přítomnost jejich krajana v kombinéze oblíbeného Ferrari. Marco Arrivabene ale prý v mexickém jezdci vidí víc než jen paydrivera s bohatými sponzory. Jeho neúspěch připisuje mladému věku a nedostatku zkušeností.

"Do F1 prostě přestoupil příliš brzy," řekl nový šéf Scuderie o jezdci, který se na start své první velké ceny postavil jako 21letý. "Příchod talentovaného jezdce do 1. ligy nesmíte uspěchat. Nepochybuji, že je velmi talentovaný a dostane šanci dokázat to." Kromě Gutiérreze najalo Ferrari i Francouze Jean-Eric Vergna, který se soustředí na práci v simulátoru.