Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massovu havárii nezpůsobila jezdecká chyba

Massovu havárii nezpůsobila jezdecká chyba

Selhalo zadní křídlo.

Williams oznámil, že nehoda Felipeho Massy byla způsobena zadním křídlem jeho monopostu FW37. Massa byl právě na konci rychlého kola na měkkých pneumatikách, během tvrdého brzdění na konci rovinky dostal smyk a skončil ve výjezdové zóně. Naštěstí ho nečekal tvrdý náraz a také monopost zůstal téměř nepoškozen, ale Brazilci se ho už nepodařilo uvést do chodu a do garáže Williamsu ho musel dopravit maršál na mopedu.

"První trénink proběhl podle plánu, ale odpoledne jsme měli nějaké problémy se zadním křídlem," řekl Massa na margo své 17. příčky z druhého tréninku. "Během brzdění najednou zadní náprava přišla o veškerý přítlak, což mě poslalo do smyku a vyřadilo ze zbytku tréninku."

Massa tak přišel o možnost vyzkoušet si jízdu na měkkých pneumatikách a musí se spoléhat na třetí trénink a data svého týmového kolegy, Valtteriho Bottase. 25letému Finovi se vydařily oba tréninky. Na měkkých pneumatikách sice nedosáhl tak dobrý čas jako jezdci Mercedesu, Ferrari a Red Bullu, přesto však svému vozu věří více než v Malajsii.

"Naše novinky fungují výborně a v zatáčkách jsme nyní o trochu rychlejší, což je vždy velmi pozitivní zpráva," řekl Bottas. "Zdejší počasí nám vyhovuje více než malajské horko, takže bychom mohli být silní v kvalifikaci, ale potřebujeme se soustředit na závod a především na drolení levé přední pneumatiky."