Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Kubica to nezvládne, tvrdí Massa

Kubica to nezvládne, tvrdí Massa

Ze tří kandidátů prý patří do vozu F1 pouze jeden

Felipe Massa bojuje o sedačku v týmu Williams a spolu s ní i o jedno z posledních volných míst v F1. V rámci toho neměl problém veřejně hovořit o slabých místech svých soků. Jedním z nich je Robert Kubica a v jeho případě je handicap zřejmý. Renault a Williams si jeho zdravotní stav ověřují prostřednictvím testů na okruzích ve Španělsku a v Maďarsku, ale Brazilci stačí pohledová analýza. Její výsledek je, jak jinak, negativní.

"V první řadě netuším, jak (s tím) jezdí," řekl Massa v rozhovoru pro web Motorsport. "Upřímně, já bych to nedokázal, závodit jednou rukou. Nedokážu uvěřit, že v některých závodech nebude trpět, protože jízda v současných vozech je fyzicky dost náročná. Respektuji, co dělá, je to prostě úžasné. Ale nevěřím, že nebude mít problémy."

A Di Resta? Stačí se podívat na jeho výsledky v DTM, kde po odchodu z F1 skončil na patnáctém, osmém, pátém a jedenáctém místě.

"Nevěřím, že je to ten pravý pro tým. Pro vývoj vozu, pro výsledky a všechno ostatní. Plus, nemyslím si, že tam, kde nyní jezdí, odvádí zrovna skvělou práci. Ale já tu nejsem, abych si stěžoval nebo o něčem mluvil, je to jenom můj názor."

Takže zbývá jediná správná volba.

"Jsem si jistý, že tito lidé vědí, co bude pro tým nejlepší. A jak jsem řekl, v F1 jsou občas důležité i jiné věci než talent. Svou roli hrají i jiné věci, u některých týmů je to bohužel tak."