Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa: Hamilton je na úrovni Senny a Schumachera

Massa: Hamilton je na úrovni Senny a Schumachera

Williams ho posílá do důchodu kvůli penězům

Felipe Massa podruhé a asi už naposledy opouští F1. V Brazílii před poslední domácí velkou cenou uznal kvality jezdce, jenž mu v roce 2008 překazil cestu za mistrovským titulem. Brazilec si tehdy v cíli posledního závodu sezony, právě na Interlagosu, na pár vteřin myslel, že se stal šampiónem. Jenže než Hamilton dojel do cíle, předjel Tima Glocka a v boji o titul díky tomu zvítězil o jeden bod. Massa se šampiónem nikdy nestal.

"Není o nic horší než Senna nebo Schumacher nebo kdokoli z historie motorsportu," řekl Massa na adresu čerstvého čtyřnásobného mistra světa. "Co všechno již dokázal... všechny ty překonané rekordy, při tom počtu velkých cen (Hamilton 206, Massa 267), Nepochybně je jedním z nejlepších jezdců v historii F1."

GP Japonska - Ferrari - Felipe Massa

Massa tentokrát ani netají, že by v F1 ještě rád zůstal, kdyby mu to Williams umožnil.

"S mými výkony v této sezoně jsem velmi spokojený. Mohl bych závodit i příští rok, ano. Tyto vozy mají úžasně silný aerodynamický přítlak a díky tomu mě jízda v nich baví."

Nicméně, jak prozradil, Williams hledá k Lanci Strollovi dalšího jezdce se sponzorským příspěvkem.

"Když jsem o tom mluvil s Williamsem, bylo řečeno, že finanční situace je velmi, velmi těžká. Tak jsem jim řekl, ať mi dají vědět před Velkou cenou Brazílie. Informovali mě, že půjdou jinou cestou."

Je to škoda, protože Williams plánuje opět vystoupit z řady týmů středu pole.

"Ze zákulisí týmu mám informace o novém voze. Nebude to vůz, se kterým by se dalo vyhrát mistrovství, ale je lepší než poslední dva, které nebyly moc konkurenceschopné. I proto jsem chtěl ještě pokračovat. Mohl jsem mít lepší vůz, ale nevyšlo to."