Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Felipe Massa už prý souhlasil s přestupem

 Felipe Massa už prý souhlasil s přestupem

Valtteri Bottas půjde do Mercedesu.

Zdroje webu Motorsport a BBC shodně tvrdí, že Felipe Massa se příští rok vrátí z velmi krátkého důchodu a opět bude závodit za Williams. Smlouva prý ještě není podepsána, ale závodník a tým jsou již domluveni a podepsání smlouvy už bude jen formalitou.

Brazilského závodníka tak čeká ještě minimálně rok v F1 a bude týmovým kolegou nezkušeného Lanca Strolla. Bude moci využít své zkušenosti s různými vozy F1, přičemž bude jedním z mála jezdců v závodních kokpitech, kteří budou mít i zkušenosti s dosud nejrychlejšími vozy F1 ze sezón 2002 až 2004.

Pro Williams bylo důležité mít v týmu alespoň polovinu z jeho jezdecké dvojice minulé sezóny, aby se v době přechodu na novou generaci vozů zachovala kontinuita. Tato změna v jezdecké dvojici Williamsu má zřejmý účel. Valtteri Bottas nyní může přijmout nabídku Mercedesu a stát se týmovým kolegou Lewise Hamiltona.

Nevíme, co za to Williams dostane, mluví se o velké jednorázové slevě na pohonné jednotky Mercedesu, ale součástí dohody může být i rychlé uvolnění Paddyho Lowa. Dnes se totiž objevila i informace o odchodu Pata Symondse z postu technického ředitele Williamsu a toto místo by měl zaujmout právě Lowe. Důležití zaměstnanci z technického týmu ale často mívají se špičkovými stájemi podepsané smlouvy, které jim minimálně rok po odchodu zakazují pracovat pro konkurenci.