Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ani jezdci Williamsu ještě nemají smlouvy

Ani jezdci Williamsu ještě nemají smlouvy

Bottas optimističtější než Massa.

Ani jeden ze současných jezdců Williamsu nedorazil do Spa s radostnou novinou o podpisu nové smlouvy. Tým z Grove letos ztratil kontakt se špičkou, ale třetí místa v tabulkách sezon 2014 a 2015 jej činí velmi atraktivním pro všechny jezdce středu pole. Felipe Massa nechtěl prozrazovat detaily, ale jeho rozhovor s novináři nevyzněl moc optimisticky.

"Nevím. Věci jsou v pohybu a možná už brzy přijdou nové zprávy. Doufám, že se na to nebude čekat moc dlouho. Čím dříve, tím lépe. Uvidíme," řekl Brazilec. "Nic víc neřeknu, jen že věci jsou v pohybu a doufám, že už brzy budeme mít nějaké zprávy."

Ne poprvé řekl, že raději v F1 skončí, než by měl podepsat smlouvu s některým z malých týmů.

"Vždy hledáte možnosti, ale jsme tu kvůli závodění, a když je možnost závodit na nejvyšší úrovni, možná ji zvážíte. Ale nemám v plánu jezdit na chvostu pelotonu, to určitě ne. Nezáleží na tom, ve které sérii, ale neplánuji jezdit na chvostu."

Massa se stručně vyjádřil i k otázce soupeření o místo ve voze s jezdci, kteří týmu spolu se svými jezdeckými schopnostmi nabízejí i miliony od svých sponzorů.

"Dělám jen to, co jsem dělal celou kariéru. Na tom se nic nemění. Myslím, že své schopnosti jsem již ukázal dostatečně. To je nejdůležitější. Nemůžu týmu nabídnout peníze a ani příští rok je nebudu mít. Na tomto se po celou mou kariéru nic nezměnilo a ani se touto možností nezabývám."

Valtteri Bottas je po polovině sezony také bez smlouvy na příští rok a o detailech své situace nic neprozradil, ale věří, že bude opět oblékat kombinézu stejné barvy.

"Není co oznamovat, ale jsem si jistý, že najdeme dobré řešení," řekl finský závodník. "Rozhovory pokračují a snad se vše dotáhne v průběhu září. Může to skončit tak i tak, ale mám pocit, že jsem v dobré pozici. Musím počkat, jak se věci vyvinou. Samozřejmě nemám velký sponzorský balík. Jsem velmi vděčný za veškerou podporu, které se mi dostává, ale není to nic srovnatelného s balíky, o kterých se hovoří v souvislosti s jinými jezdci. Taková je moje situace. Doufám, že tým bude chtít mé jezdecké schopnosti, ne jejich peníze."

Bez nových zpráv přijeli Sergio Pérez, který je právě tím jezdcem, který by mohl Williamsu přinést velký balík sponzorských peněz. Mluví se ale i o čekání na McLaren, který se má už brzy rozhodnout mezi Jensonem Buttonem a Stoffelem Vandoornem. Pokud by si ale McLaren vybral Buttona, bude volný Vandoorne.