Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Felipe Massa se prý může vrátit do Williamsu

Felipe Massa se prý může vrátit do Williamsu

Stal se součástí plánu na nahrazení Nica Rosberga.

Williams požádal Felipeho Massu o odložení ukončení kariéry v F1 o jeden rok, tvrdí francouzské noviny L'Equipe.

Motivace Williamsu je zřejmá, Massa by se měl vrátit jako náhrada za Bottase, kterého chce Mercedes a údajně je za něj ochoten nabídnout velkou slevu na své drahé pohonné jednotky. Williams by odsouhlasením této dohody mohl ušetřit miliony britských liber v době, kdy ho čeká první sezóna s novou generací vozů a peníze investované do vývoje mohou výrazně ovlivnit konečné místo v poháru konstruktérů.

Williams má ale problém, v jednom z jeho vozů bude sedět nováček Lance Stroll a tým k němu potřebuje zkušeného jezdce s dobrou zpětnou vazbou. Bottasovo nahrazení Massou přitom neodporuje včera zveřejněnému vyjádření Pata Symondse, který řekl, že bez Bottase se Williams neobejde, protože nutně potřebuje kontinuitu. To dělá z Massu jediného vhodného náhradníka.

Pokud by se Massa vrátil do Williamsu, Bottas může jít do Mercedesu a zaujmout tak místo, které po získání mistrovského titulu opustil Nico Rosberg. Massa přitom neoznámil odchod do jezdeckého důchodu, pouze ukončení kariéry v F1 a obecně se očekávalo oznámení o podpisu smlouvy s týmem některé prestižní evropské nebo brazilské série. Také řekl, že kdyby dostal nabídku od Mercedesu, nejspíš by neodolal. Bude mu dost dobrá i nabídka od jeho bývalého týmu? Mohl by tak aspoň rok závodit v novém, rychlejším voze a zároveň být mentorem Lanca Strolla, který je tipovaný na budoucí hvězdu F1. Podle informací L'Equipe jsou jednání už v pokročilém stádiu.