Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Když Massa skončí, uvidíme ho ve Formuli E

Když Massa skončí, uvidíme ho ve Formuli E

Brazilec bude závodit za jednu z automobilek.

Felipe Massa se loni rozloučil s fanoušky F1, ale po nečekaném přestupu Valtteriho Bottase do Mercedesu s radostí přijal nabídku zůstat součástí týmu Williams. A ještě ani teď nemá dost. Rád by za tento tým závodil i příští rok a zahraniční média si myslí, že je na krátkém seznamu jeho kandidátů, stejně jako jiný Jihoameričan Sergio Pérez. Žurnalisty v Itálii zajímalo, jestli Massa má i plán B pro případ, že by ho Williams opět poslal do výslužby. Brazilec překvapil jednoznačnou odpovědí.

"Ano, Formuli E. Ale ještě nevím, kdy to bude," řekl 36letý závodník.

Massa v zimě otestoval vůz Formule E týmu Jaguar a začal vyjednávat podmínky jezdecké smlouvy. Nabídka od Williamsu jednání přerušila, ale pokud Massu někdy uvidíme v monopostu poháněném elektřinou, pravděpodobně bude mít na overalu útočící šelmu.

"Testoval jsem s nimi. Když jsem se rozhodl skončit v F1, mluvil jsem s několika týmy a s Formulí E. Chtěl jsem si obhlédnout vůz, projet se v něm a poznat ho. Testoval jsem, jenom abych poznal vůz. Nedá se srovnat ( s vozem F1). je to něco zcela jiného, ale závodí se tam, to je stejné. Jsou tam skvělé nápady a šampionát je na vzestupu. Je skvělé, že přicházejí další automobilky, a myslím si, že tato série bude mít jezdci co nabídnout, hlavně po skončení kariéry v F1."