Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Doktoři dali Massovi zelenou

Doktoři dali Massovi zelenou

Může se zúčastnit VC Belgie.

Felipe Massa kvůli zdravotním problémům vynechal Velkou cenu Maďarska a nečekaně ho musel zastoupit Paul di Resta, který kromě platu komentátora televize Sky a závodníka DTM je placen coby třetí jezdec týmu Williams. Brazilec měl na léčbu čtyři týdny a dnes v Belgii podstoupil prohlídku u lékařů FIA, což musí udělat každý jezdec, který ze zdravotních důvodů vynechá předchozí závod. Výsledky byly dobré a Massa se může těšit na zítřejší první trénink.

"Měl jsem něco jako závrať. Točila se mi hlava a nikoli pouze ve voze, ale i když jsem ležel na posteli," vysvětlil Massa. "Už je mi dobře, jsem připraven vrátit se do kokpitu. Bylo to ... Prostě se mi točila hlava. Závrať je to správné slovo. Stalo se mi to poprvé. Bohužel během závodního víkendu a nemohl jsem jezdit. Teď se cítím dobře a jsem připraven na druhou polovinu sezony. Věřím, že nás čekají dobré závody. "

Podle informací Motorsportu měl Massa problém s vnitřním uchem. To je sice součástí sluchového orgánu, člověk díky němu ale vnímá i polohu a zrychlení.