Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kvjat neztrácí Hornerovu důvěru

Kvjat neztrácí Hornerovu důvěru

Potřebuje pouze trochu více času.

Přestup Daniila Kvjata do Red Bullu byl oznámen v den, kdy jsme se dozvěděli o odchodu Sebastiana Vettela do Ferrari. Red Bull byl potěšen výbornými výsledky Daniela Ricciarda, který ještě v roce 2013 jezdil v barvách Toro Rosso a o rok později už měl na kontě 3 vítězné velké ceny. Alespoň téměř stejně plynulý přechod se očekával i od Daniila Kvjata, ten však do své první sezóny ve velkém týmu nevykročil pravou nohou. První velká jezdecká chyba přišla už během zimních testů, když zničil jediný exemplář nového předního křídla a Red Bull přišel o téměř celý testovací den. Během prvních čtyř velkých cen přišly další jezdecké chyby, ale přesto má nadále plnou důvěru šéfa Red Bull Racingu.

"Danielovým problémem jsou technické problémy, dostává z nich více než přiměřený podíl," řekl Christian Horner. "Obírají ho o tréninky, kvalifikace i závody, ale když má čistý závod, jako nyní v Bahrajnu, odvede dobrou práci. V Malajsii měl také velmi dobrý závod, takže ho ještě nemůžeme soudit, nebylo by to spravedlivé. Nepochybně je velmi rychlý, má dobrou zpětnou vazbu a nevzdává se. Věřím, že když dostane trochu času a konzistence, začne ukazovat svůj potenciál."

20letý Rus o svých schopnostech také nepochybuje, zvláště ne po tom, jak se po pokažené kvalifikaci probojoval na bodované deváté místo.

"Já o svých schopnostech nepochybuji a nezajímá mě, jestli o nich pochybují ostatní," prohlásil Kvjat. "Samozřejmě, je to frustrující, ale na druhé straně se to může i stejně rychle otočit. Ještě mám na čem pracovat a jsem zvyklý a připravený makat, na tom se nic nezměnilo."

Red Bull se zatím může spolehnout alespoň na Daniela Ricciarda, který se dokázal vyrovnat s dočasným pádem mezi stáje středu pole a může být oporou celého týmu.

"Vůbec ho to nezměnilo," řekl o Australanovi Horner. "Jeho postoj, jeho přístup, jeho osobnost, jeho chování, vše zůstalo naprosto stejné. To velmi pomáhá také lidem, kteří s ním pracují. Nevěší hlavu, neupadá do špatné nálady ani nic podobného. Ohromuje mě, jak se s tím dokáže vypořádat."