Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat šokován ztrátou místa u Red Bullu

 Kvjat šokován ztrátou místa u Red Bullu

V Toro Rosso opět předvede své kvality.

V Barceloně proběhla pravidelná předzávodní tisková konference s vybranými jezdci, a ačkoli byl přítomen úřadující mistr světa Lewis Hamilton i domácí jezdci Fernando Alonso a Carlos Sainz, nejvíce otázek dostávala dvojice Daniil Kvjat a Max Verstappen, přičemž ty nepříjemné samozřejmě směřovaly na Rusa, který minulý týden přišel o místo ve špičkovém týmu Red Bull Racing a vrací se do juniorského Toro Rosso. Rozhodnutí mu bylo telefonicky oznámeno Helmut Marko, zatímco ležel na gauči ve svém moskevském bytě a sledoval seriál Hry o trůny.

"Žádné skutečné vysvětlení. Když šéfové něco chtějí, tak zařídí, aby se to stalo. Takto jednoduché to je," řekl Kvjat. „Mluvili jsme spolu asi 20 minut, chtěl jsem vysvětlení a dostal jsem spoustu zajímavých detailů, ale prozatím si je nechám pro sebe.

Byl to šok. Ale do konce sezony zbývá 17 závodů a já jsem zpět v Toro Rosso. Za tento tým jsem už závodil v roce 2014 a mám jasné cíle. Na trati půjdu až na limit vozu.
"

Hodně se mluví o tom, že ať už byl důvod jakýkoliv, hlavním viníkem je samotný Red Bull, který dal Kvjatovi pouze jeden rok v Toro Rosso a už loni jej vystavil tlaku ve špičkovém týmu. Kvjat však odmítá, že by na svou velkou šanci nebyl dostatečně připravený.

"To si nemyslím. Jak jsem řekl, tři týdny předtím jsem stál na pódiu. Udělalo se pár rozhodnutí, šéfové je udělali a já je mohu akceptovat. Doposud jsem udělal všechno správně a na mé straně se nic nemění."