Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjatovi porážka Ricciarda moc radosti nepřinesla

Kvjatovi porážka Ricciarda moc radosti nepřinesla

Raději by měl vyrovnanější výkony a lepší vůz.

Jen v sezóně 2014 byl Daniil Kvjat povýšen z juniora Red Bullu na jezdce Toro Rosso a zlé jazyky tvrdily, že mu velmi pomohlo dostavění okruhu v Soči a připravovaná první Velká cena Ruska. Po jediném roce po něm však Red Bull sáhl jako po náhradě za Sebastiana Vettela a opět se od něj moc nečekalo.

Ve své druhé sezóně v F1 si měl hlavně zvyknout na práci v jednom z největších týmů F1 a učit se od zkušenějšího Daniela Ricciarda alias "toho-kdo-porazil-Vettela“. V konečném žebříčku mistrovství světa však Kvjata vidíme na sedmém a Ricciarda až na osmém místě.

"Ano, je to fajn. Ale popravdě, pro mě byly důležité jen mé výkony a v tomto ohledu nejsem zcela spokojený. Měl jsem několik skvělých závodů, ale byly i pády," řekl ambiciózní Rus.

Kvjata od Ricciarda nakonec oddělily pouze 3 body a z pohledu nejlepšího umístění jsou na tom úplně stejně, oba mají na kontě jedno druhé místo. Kvjatovi se dařilo na Hungaroringu, Australanovi zase v Singapuru. Zkušenější z jezdců má na kontě i třetí místo z Maďarska, což však Kvjat vyvážil třemi čtvrtými místy, které ho sice nedostaly na stupně vítězů, ale nasbíral za ně hodně bodů.

21letý jezdec má nyní příležitost pár týdnů pobýt v rodném Rusku a bude doufat, že kombinace Red Bull - Renault bude příští rok slavit více úspěchů.

"Už se můžeme plně věnovat přípravě na sezónu 2016, a pokud se nám v zimě podaří udělat pár dobrých kroků, budeme příští rok spokojenější."