Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat se musí zamyslet nad budoucností bez Red Bullu

 Kvjat se musí zamyslet nad budoucností bez Red Bullu

U Red Bull Racingu neměl plnou podporu.

Max Verstappen určitě prožívá jedno z nejšťastnějších období svého života, ale na druhém konci houpačky sedí Daniil Kvjat, na začátku sezóny jezdec Red Bullu, v současnosti jezdec bojující o záchranu kariéry. Několik zdrojů naznačuje, že výměna se plánovala už déle, protože Red Bull si uvědomil, že by mu Verstappena mohla z Toro Rosso ukrást konkurence. Redaktor F1i se vrátil k části rozhovoru, který s Kvjatem udělal poté, co se v Číně postavil na stupně vítězů.

"Jistěže, myslím si, že by se to (pódiové umístění) dalo nazvat zprávou (Red Bullu). Pokud máte takové výsledky, jste v bezpečí bez ohledu na vnější faktory. Samozřejmě svou budoucnost vidím u Red Bullu a mým snem je vyhrávat závody s tímto týmem. Ale myslím si, že tento pocit by měl být vzájemný a doufám, že se jeho vzájemnost brzy potvrdí," doufal Kvjat ještě jako jezdec Red Bull Racingu.

V Monaku si Chris Medland s Kvjatem opět promuluvil a zajímalo ho, jestli Kvjat už tehdy tušil, že se v zákulisí něco chystá.

"Chyběl mi takový ten pocit, dalo by se říci, 120% podpory, která podle mě nesmí v týmu chybět, pokud se má dopracovat k úspěchu. Toto jsem já od lidí na nejvyšších místech nikdy necítil. Snažil jsem se udělat krok blíž a ta zpráva byla jedním z kroků, které jsem se snažil dělat. Cítil jsem, že něco je ve vzduchu. S jistotou jsem věděl, že v druhé polovině sezóny se můžou dít věci, ale nenapadlo mě, že se něco může stát tak brzy. Byl to nečekaný úder."
 
Vnímal Kvjat, co se Red Bullu podařilo ve Španělsku?

"Myslím, že vyhráli závod, nebo ne?" odpověděl žertem ruský závodník. "Ano, nedělní noc možná pro mě nebyla nejlehčí, ale umožnilo mi to vidět některé věci jasněji. V takových chvílích máte pocit, jako byste stáli na vrcholu hory a na celou situaci se dívali shora. Potřeboval jsem to a nakonec mi to pomohlo pochopit některé věci o životě a o současné situaci. Nechal jsem to za sebou s tím, že oni vyhráli závod, ale už to nebyl můj tým. Samozřejmě, neměl jsem z toho kdovíjak příjemné pocity, ale alespoň jsem jim ukradl nejrychlejší kolo závodu!"

22letý závodník ani nepopřel, že si brzy možná bude muset začít hledat místo mimo týmy patřící Red Bullu.

"Proč ne? Popravdě řečeno, nyní je možné všechno. Ale nechci o tom mluvit dříve, než budu mít za sebou pár dobrých závodů s Toro Rosso. Pak se uvidí, ale jsem této věci dost otevřený. Kariéra občas potřebuje změnu, vpustit trochu čerstvého vzduchu a nikdo neví, co má pro něj připravené budoucnost. Ale jedno po druhém a jako první potřebuji ukázat rychlost ve voze Toro Rosso."

Chtěl by se vrátit do Red Bull Racingu, týmu, kde nikdy necítil plnou podporu?

"Cokoliv se nabídne, budu o tom přemýšlet. Uvidíme."