Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Detroitu nebudou chybět Vautier, Gonzalez a Daly

V Detroitu nebudou chybět Vautier, Gonzalez a Daly

Zaplní místa u Coyna a Schmidta.

Oproti závodu předchozím závodům Verizon IndyCar Series dozná startovní rošť v Detroitu několik změn. Jedna z nich je vynucená. Vítěze z Louisiany Jamese Hinchcliffea nahradí ve voze číslo 5 Američan Conor Daly. Hinchcliffe byl zraněn v tréninku na závod 500 mil Indianapolis. V závodě jej nahradil Briscoe, Daly řídil třetí vůz týmu Sama Schmidta a Rica Petersona. V Detroitu se Daly, který už letos v Long Beach na poslední chvíli zaskakoval u týmu Dale Coyne Racing, přesune do vozu po Hinchcliffeovi. Ten byl v týdnu propuštěn z nemocnice, ale zřejmě jej letos ve voze už neuvidíme.

„Jsem potěšen, že mohu za mého dobrého kamaráda Jamese tento víkend zaskočit,“ řekl Daly. „Chtěl bych hlavně poděkovat sponzorům, že mi dali tuhle příležitost. Nemohu se dočkat, až budu pokračovat ve spolupráci s kluky od týmu Schmidt Peterson. Udělám, co bude v mých silách, aby Jamese dobře zastoupil.“

Daly si závod v Indianapolisu moc neužil. Skončil pro něj už v zaváděcích kolech, když selhala technika. „Z toho, co předvedl v Indy jsme byli ohromení,“ dodal Sam Schmidt. „Po té smůle, která ho nakonec postihla jsme rádi, že můžeme této mladé americké naději dát další příležitost závodit.“

Jezdeckou dvojici kompletně mění také tým Dale Coyne Racing, za který Daly závodil v Long Beach. K potěše většiny lidí v padoku IndyCar se do vozu nevrátí Ital Francesco Dracone. Kolumbijce Huertase zase nepustí na start zdravotní problémy, které jej už připravily o start v Indianapolisu. Coyne tak vsadil na dva piloty, které již v průběhu sezóny vyzkoušel.

Do vozu číslo 18. se tak vrátí Venezuelan Rodolfo González, který jej pilotoval už v Alabamě. V osmnáctce odjel první dva závody a Velkou cenu Indianapolisu Huertas. V Long Beach měl startoval Rocky Moran, ale po zranění v tréninku jej nahradil Daly. Pětistovku v Indianapolisu v tomto voze nakonec absolvoval Vautier.

Ten se ale vrací do vozu číslo 19., který do Indy500 kvalifikoval pro Jamese Davisona. V prvních pěti závodech letošní sezóny v něm závodil Dracone. INDYCAR po závodě v Indianapolisu udělila týmu Dale Coyne Racing pokutu 10 tisíc dolarů za nebezpečné vypuštění právě tohoto vozu během Indy500. Tým jej z boxů vyslal přímo do dráze Pippy Mann, která také závodila za Dale Coyne Racing a po kolizi s ní skončila formule pilotovaná Davisonem v boxovém stání Vautierova vozu a srazila dva mechaniky. Vážně zraněný mechanik však již byl propuštěn z nemocnice. Pokud by snad tento tým stejný prohřešek zopakoval během následujících šesti závodů, byl by vyloučen z následujících závodů, protože součástí trestu je i podmínka.