Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piloty čeká jediný doubleheader letošní sezóny

Piloty čeká jediný doubleheader letošní sezóny

Chevrolet Dual in Detroit – před závodem

Ani ne týden po slavné pětistovce v Indianapolisu je tu další závod Verizon IndyCar Series. Respektive další závody, protože piloty na městském okruhu na okruhu Belle Isle v centru Detroitu čekají hned dva závody. Ale ve srovnání s loňskými sezónami čeká dvojitá porce práce na piloty letos jen jednou a to právě ve městě automobilů, v Detroitu.

Speciální bude druhý detroitský závod pro obhájce mistrovského titulu Willa Powera. Pilot, který vloni vyhrál jeden ze závodů v Detroitu a v neděli skončil jen těsně druhý v Indy500 totiž oslaví stý start v IndyCar za tým Penske. A jak lépe by jej mohl oslavit než vítězstvím v závodě, který je pro majitele týmu Rogera Penske domovským závodem a který právě Penske pomohl navrátit do kalendáře? Vloni se pilotům nejslavnějšího amerického týmu podařilo ovládnout oba závody.

Power absolvoval za tým Penske 98 závodů a 22 z nich dokázal vyhrát. Pokud vám to přijde jako úctyhodná bilance, tak to ještě není nic oproti kvalifikačním výsledkům. Power totiž z prvního místa odstartoval do celkem 32 závodů, tedy do plné třetiny!

U týmu, kam původně přišel jako záskok za Castronevese, který byl obviněn z daňových úniků, zažil skutečně vše. Vítězství, tituly ztracené v posledním závodě sezóny, což se Powerovi povedlo hned třikrát za sebou, nakonec onen vysněný titul, i vážné zranění, které přišlo v Sonomě v roce 2009.

Jak jsme již informovali, v Detroitu se představí také trojlístek Conor Daly, Tristan Vautier a Rodolfo González. První jmenovaný nahradí zraněného Jamese Hinchcliffea, dvojici Vautier – González dal důvěru Dale Coyne. Potom, co v Indy500 logicky startoval Ed Carpenter, vrací se do kokpitu vozu CFH Racing Ital Luca Filippi.

Časový harmonogram (SELČ):
Pátek 29. května
16:35 – 17:50 – 1. trénink
21:40 – 22:55 – Kvalifikace na 1. závod
Sobota 30. května
14:55 – 15:25 – 2. trénink
21:50 – Start 1. závodu
Neděle 31. května
17:25 – 17:55 – Kvalifikace na 2. závod
21:50 – Start 2. závodu