Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India se raduje z nejlepší kvalifikace roku

Force India se raduje z nejlepší kvalifikace roku

V Montrealu dostala oba vozy do finálové části kvalifikace.

Vozy Force India se dnes postaví do čtvrté a páté řady, a co je možná ještě důležitější, do finálové části kvalifikace se dostaly převážně vlastní rychlostí. Sergiu Pérezovi pomohly technické problémy Felipe Massy a Sebastiana Vettela, ale Nico Hülkenberg do Q3 postoupil ze sedmého místa a ze stejného místa dnes odstartuje. Týmu čekajícímu na B-verzi letošního monopostu se tak nabízí vzácná příležitost získat přehršel bodů a v Poháru konstruktérů přeskočit konkurenční Sauber.

"Sedmé místo je dosud mým nejlepším letošním kvalifikačním výsledkem a dobrým povzbuzením do závodu," těší se německý pilot. "Vůz byl dobrý hned od začátku kvalifikace a máme obrovskou šanci získat nějaké body. Velmi důležité bude zvolit správnou strategii zastávek. V pátek pršelo a teď nám kvůli tomu chybí některá data a máme nezodpovězené otázky ohledně životnosti pneumatik, ale zůstanu sebejistý a už se těším na závod."

Sergio Pérez byl tentokrát pomalejší než týmový kolega a čeká ho start z desátého místa.

"Máme za sebou slibný den a tým vynaložil velké úsilí, aby dostal oba vozy do Q3, ale zároveň nejsem spokojený se svým výkonem. Měl jsem na víc než desáté místo. Vlastně moje nejlepší kolo v Q2 bylo mnohem lepší než můj čas v Q3, takže jsem teď trochu zklamaný. Po výjezdu z boxů se mi nepodařilo dostatečně zahřát pneumatiky a v rozhodujících momentech mi chyběla přilnavost."

Pérezův čas byl o 3 desetiny sekundy horší než Hülkenbergův a mezi nimi budou startovat Daniil Kvjat a Daniel Ricciardo. Mexičan navíc startuje z nevýhodnější strany dráhy, pokud však bude mít lepší závodní rychlost, dlouhé rovinky mu umožní postup vpřed.