Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberga zpráva o Vasseurově odchodu nepotěšila

Hülkenberga zpráva o Vasseurově odchodu nepotěšila

Nebýt jeho, možná by zůstal ve Force India.

Dnes už bývalý šéf týmu Renault v rozhovoru pro Canal + Sport prozradil, jak na zprávu o jeho připravovaném odchodu zareagoval Nico Hülkenberg. Zároveň se dozvídáme, že Němce chtěl z Force India získat právě Vasseur, protože chtěl mít v jednom ze žlutých vozů nefalšovaného lídra.

"S Nicem jsme si blízcí a do jeho získání pro Renault jsem vložil hodně úsilí," řekl Frédéric Vasseur. "Myslím, že dělám dobře, že odcházím, protože to nefungovalo. Nico a já jsme o tom hodně mluvili, podporoval mě a mé rozhodnutí přijímal těžko. Ale jeho práci to neovlivní, půjde na sto procent. To je důvod, proč jsem ho chtěl do týmu. Tým prochází restrukturalizací a podle mě je důležité mít lídra. Cokoliv se stane, Nico se bude chovat jako vůdce a bude tým tlačit k lepším výkonům. Pro tým je důležité, aby měl někoho takového."

Vasseur si Hülkenberga nevybral náhodou, právě v jeho týmu ART získal titul v GP2, což mu otevřelo dveře do Williamsu a světa F1.

"Je jedním z nejtalentovanějších jezdců, jakých jsem měl možnost vidět za posledních 10 let v juniorských sériích. Pouze tři jezdci získali v GP2 titul ve své první sezóně: ​​Lewis Hamilton, Nico Rosberg a Nico Hülkenberg. Podle mě je Nico jedním z mála jezdců schopných vyhrát titul mistra světa."