Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nový vůz Force India prošel nárazovými testy

Nový vůz Force India prošel nárazovými testy

Čeká na testovací dny v Rakousku.

Zatímco se Formule 1 předváděla v Kanadě, v Británii prošla B-verze vozu Force India VJM08 povinnými nárazovými testy FIA. Šlo již o druhý pokus, při prvním byly odhaleny nedostatky a inženýři v Silverstone se museli vrátit do práce a odstranit slabá místa. Vůz by už tedy byl vpuštěn na start Velké ceny Rakouska, která se koná za dva týdny, ale vedení týmu se ho rozhodlo nejprve vyzkoušet během společných testů týmů F1 na Red Bull Ringu a nasazen bude až do Velké ceny Velké Británie.

"Pro nás je nejdůležitější, že v Silverstone budeme mít dva (nové) monoposty, takže oba jezdci dostanou stejnou příležitost," řekl zástupce šéfa týmu, Robert Fernley. "Půjde o velmi výraznou změnu, vyvrcholení rozsáhlého vývojového programu Force Indie, který trval celou zimu.

Prošli jsme všemi nárazovými testy. První pokus byl neúspěšný, v dalším jsme uspěli a nyní je naším cílem vyzkoušet vůz během testu. Jeho prvním závodem bude Silverstone. Už od Ruska jsme nebyli schopni přijít se žádným klíčovým vylepšením, protože jsme začali procházet procesem změny filozofie práce našeho aerodynamického oddělení."

Fernley také ocenil snahu a výsledky obou jezdců, kteří stáj udrželi ve středu pole a získali body i s nevyvíjeným vozem. V Kanadě získal Nico Hülkenberg další 4 body a celkově jich už mají 21. Stejný počet bodů má Sauber a pouze o dva body více zatím nasbíral pátý Lotus.

Na Red Bull Ringu se bude testovat v úterý a ve středu po VC Rakouska.