Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Robert Fernley skončil

Robert Fernley skončil

Bývalý tým Force India se zbavil Mallyovy pravé ruky

Kolem Force Indie je aktuálně mnoho nejasností a dohadů, ale jedna věc je již jistá. V Belgii s ní tento víkend nebude Robert Fernley a už to tak zůstane. Na jedné straně se hovoří o tom, že Vidžaj Mallya zůstal kdesi v nové vlastnické struktuře týmu ze Silverstone, ale na druhé se předpokládá, že Fernley byl propuštěn kvůli dlouholetým vazbám na bývalého majitele a šéfa týmu. Bylo totiž potvrzeno, že Fernley již není ve funkci zástupce šéfa týmu.

Vzhledem k tomu, že Mallya měl v minulosti velké obchodní impérium a v současnosti má opletačky se zákonem, přičemž nemůže opouštět území Velké Británie, v obou fázích byl v čele týmu více Fernley než indický miliardář. Řešil každodenní záležitosti v továrně, cestoval s týmem po světě a zároveň ho i zastupoval ve vztahu k FIA a FOM a ve Strategické skupině F1.

V čele managementu tak zůstal druhý z dvojice neoficiálních lídrů bývalého Mallyova týmu, provozní ředitel Otmar Szafnauer. Rumun se do F1 dostal přes tým BAR/Honda, v němž byl provozním ředitelem a později viceprezidentem Honda Racing Developments. Ve Force Indii pracuje od října 2009.

Robert Fernley ve Force Indii končí