Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Haas F1 vyloučil zaměstnání Danici Patrickové

Haas F1 vyloučil zaměstnání Danici Patrickové

Vybírá si ze zkušených jezdců F1.

Šéf právě vznikajícího týmu Haas F1 vyloučil možnost, že by chtěl do svého týmu získat nejznámější americkou závodnici. Danica Patrick se stala populární během působení v IndyCar, ale od roku 2012 závodí v Sprint Cupu, nejprestižnější soutěži NASCAR, kde je její zaměstnavatelem tým Stewart-Haas Racing. Podnikatel Gene Haas by mohl mít zájem zařídit přestup a tímto způsobem zpopularizovat v USA F1 a především svůj nový tým, ale Patrick se do nové výzvy zřejmě nehrne.

"Určitě by nám to získalo hodně pozornosti, ale myslím si, že Danica je šťastná tam kde je. Pro ni by byl přestup strašně riskantní. V této fázi kariéry po tom jistě netouží," řekl Guenther Steiner.

Patrick již v březnu oslavila 33. narozeniny a na zahájení kariéry v F1 je již v jejím případě asi pozdě. Nový tým bude navíc potřebovat roky, než zesílí a začne pomýšlet na přední umístění. Haas tedy hledá piloty se zkušenostmi z Formule 1.

"Nyní zvažujeme několik možností. Chtěli bychom někoho zkušeného, protože jsme nový tým se spoustou nových věcí a rádi bychom vyřadili alespoň jednu neznámou. Ale nemusíme spěchat, jezdců se zájmem je dost, takže máme na konečné rozhodnutí ještě pár měsíců času."

Haas F1 pokračuje v přípravách na sezónu 2016, a to rovnou ve třech různých zemích. Šasi bude navrženo za oceánem v Severní Karolíně, aby byl tým opravdu americký. Z praktických důvodů bude mít Haas logistické centrum v Banbury, v bývalé továrně Marussie, kam se budou vozy vracet na kontrolu a opravy mezi velkými cenami. Tým aerodynamiků však již pracuje v Itálii, v maranellském sídle Ferrari, kde využívá jeho větrný tunel. Momentálně má prý stáj dohromady sto zaměstnanců rozdělených mezi tyto tři pracoviště.