Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa plánuje útok na Ferrari

Massa plánuje útok na Ferrari

Williams má příležitost vrátit se před červené vozy.

Williamsu se ve VC Kanady podařilo poprvé letos dostat na stupně vítězů, z třetího místa se radoval Valtteri Bottas. Jeho úspěch však povzbudil i Felipeho Massu, kterému závod velmi zkomplikovala porucha, která se projevila zrovna během kvalifikace. Část závodu se pak hrál na honěnou se Sebastianem Vettelem, jehož potkal stejný osud. Nevšiml si přitom, že by Němcův vůz byl s novou verzí motoru Ferrari skutečně rychlejší. Pokud Ferrari opravdu zakoplo a v kalendáři následují další rychlé okruhy v Rakousku a Silverstone, tak nyní je správná chvíle zaútočit a vzít si zpět pozici druhého nejrychlejšího týmu, která Williamsu patřila na konci minulé sezóny.

"Zdá se, že jim vylepšení motoru velmi nepomohlo, rozdíl mezi námi zůstal přibližně stejný. Podle mě to znamená, že s nimi můžeme bojovat," řekl brazilský závodník. "V nejbližším závodě bychom měli nasadit nový balík a doufám, že se s ním k Ferrari přiblížíme ještě víc. Nevím, kdy bude motory vylepšovat Mercedes, ale když tak učiní, můžeme být v této oblasti ještě silnější.

Podle mě můžeme říct, že se věci hýbou správným směrem. Pro nás je dobré, že se bude jezdit v Rakousku, ta trať nám vyhovuje a zároveň budeme mít nové díly, takže to bude správná chvíle dostat Ferrari pod tlak. Netuším, kolik tím vylepšením (motoru) získali, v závodě byli dobří, ale my jsme také v dobré kondici."