Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen obviňuje ze zpackané kvalifikace Ferrari

Räikkönen obviňuje ze zpackané kvalifikace Ferrari

Na trať se dostal pozdě, nikdo ho neinformoval.

Kimi Räikkönen obviňuje z nepostoupení z první části kvalifikace Ferrari, které ho neposlalo na trať ve správném čase. Fin obsadil v kvalifikaci 18. místo, za ním skončili už jenom jezdci Manoru. Jeho týmový kolega Sebastian Vettel přitom odstartuje ze třetího místa.

"Jak je to k**** možné?" ptal se Räikkönen svého inženýra prostřednictvím týmového rádia. Po složení přilby novinářům řekl, že šlo o velkou chybu v komunikaci.

"Tým mi dal určité informace a nebyly správné," vysvětloval Räikkönen. "Dělal jsem, co mi bylo řečeno když jsme se chystali ven. Vůbec se ke mně nedostala informace o neuskutečnitelnosti prvního plánu a přišli jsme o jedno kolo.
V podstatě jsem neudělal nic zvláštního a nebylo mi řečeno nic o změně plánu. V podstatě jde jenom o to, že mě ven poslali příliš pozdě a přišli jsme o jedno velmi důležité kolo. Někde se stala chyba a ven mě poslali příliš pozdě, takže se měnil plán, ale mně o tom neřekli.
"

Räikkönen se díky penalizacím vozů McLarenu a Red Bullu posune o něco blíž ke středu pole, ale přesto se nyní obává chaosu v prvních zatáčkách po startu.

"Není to zrovna ideální. Měli bychom být mnohem výš, bojovat úplně vpředu. Pokusíme se udělat maximum. Je zde dlouhá rovinka, ale také dvě zrádné zatáčky, kterými nechcete projíždět uprostřed balíku vozů. Riziko, že se něco pokazí, je tak mnohem vyšší."