Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberga potěšila výborná kvalifikace

Hülkenberga potěšila výborná kvalifikace

Jeho závod bude hlavně o defenzivní jízdě.

Nico Hülkenberg se po vítězství ve slavné 24hodinovce Le Mans vrátil v nejlepší formě a svůj vůz Force India kvalifikoval na páté místo. Zůstal sice za nedostižnou dvojicí Mercedesu a ferrari Sebastiana Vettela, ale podařilo se mu rozdělit jezdce Williamsu. Výborným kvalifikačním kolem odsunul Valtteriho Bottase na šesté místo a horší stranu tratě. Pokud by se mu dnes podařil dobrý start, mohl by se ocitnout hned za piloty Mercedesu a Ferrari. Vysoké tempo však nejspíš nebude moci držet po celý závod a připravuje se především na defenzivní jízdu, aby přišel o co nejméně pozic a odvezl si co nejvíc bodů.

"Z dneška mám opravdu velkou radost," řekl Hülkenberg po kvalifikaci. "Věděli jsme, že máme dobrou šanci dostat se mezi 10 nejlepších, ale páté místo je výsledkem skvělého výkonu celého týmu. První část kvalifikace byla zábavná díky usychající trati, ale v Q2 a Q3 se mi už podařilo najít opravdu dobrý rytmus a v správnou chvíli jsem to dokázal využít.

Závod bude náročný, protože za zády budeme mít několik rychlých soupeřů, ale máme dobrou výchozí pozici. Tato trať dokáže překvapit a uvidíme, jak do toho vstoupí počasí. Jsem si jistý, že pokud budeme ve všem stoprocentní, získáme pěknou hromádku bodů."

S Hülkenbergovým pátým místem kontrastuje umístění Sergia Péreze, který vypadl hned v první části kvalifikace. Jak upozornil Hülkenberg, trať rychle osychala a Pérez ze svého vypadnutí viní smůlu a provoz na trati během posledních minut Q1.

"Ocitl jsem se těsně za Fernandem (Alonsem) a trčel jsem za ním během celého kola," vysvětlil Mexičan. "Nemohl jsem se mu přiblížit, protože bych přišel o veškerý přítlak a nemohl jsem ani zpomalit, protože hned za mnou jel Kimi (Räikkönen). Proto jsem to měl velmi těžké a nakonec mi k postupu nechyběla ani desetina sekundy."