Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg spokojen s novým vozem

Hülkenberg spokojen s novým vozem

Nová verze s děravým nosem se okamžitě osvědčila.

Nico Hülkenberg byl po včerejšku spokojen s novým vozem, na kterém Force India pracovala již od konce zimy, zatímco do velkých cen posílala jednodušší verzi VJM08. Silverstone možná tomuto vozu nebude sedět tak, jako tratě v Kanadě a Rakousku, ale je určitě lepší než první verze a tým nenarazil na žádný problém ohrožující spolehlivost. Hülkenberg i díky tomu skončil v prvních dvou trénincích mezi deseti nejrychlejšími jezdci a dnes se jistě pokusí postoupit až do finálové části kvalifikace.

"Vůz byl hned od prvního kontaktu s asfaltem lepší, určitě je to krok vpřed, hlavně na okruhu jako tenhle, s velmi rychlými zatáčkami. Ty byly dosud naší Achillovou patou. Z vozu máme nyní lepší pocit, i když ho ještě samozřejmě pouze poznáváme, zkoušíme nastavení, objevujeme možnosti… Ale zatím to vypadá dobře."

Sergio Pérez a Nico Hülkenberg dokázali i s první verzí vozu získat dostatek bodů na páté místo poháru konstruktérů. Začnou tedy od Silverstone bodovat pravidelně v každém závodě? Nebude to jednoduché, konkurence je silná a také nespí.

"V neděli samozřejmě budeme chtít body. Doposud šlo všechno hladce, ale budeme to mít těžké. Zdá se, že Ferrari, Mercedes a Red Bull zde mají víceméně jistá přední místa. Takže to bude první šestka, ale silně tady vypadá i Toro Rosso, hlavně v dlouhých jízdách. Williams se trochu trápí, ale to není poprvé a obyčejně se pak vrátí mezi nejrychlejší. Proto počítám s těžkým víkendem a těsným závoděním. O body bude velký zájem a dostat se k nim nebude jednoduché. Jistě je nedostaneme jen tak zadarmo."